Vlada TK: Čestitka za ramazanski Bajram


U povodu ramazanskog Bajrama premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti.

bajramTK

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u lično ime, svim građanima islamske vjeroispovijesti ovim putem čestitam ramazanski Bajram.
Ovogodišnji ramazan obilježile su specifične okolnosti.
Okolnosti u kojima smo svojom suzdržanošću i socijalnom distancom pokazali svoju privrženost i brigu za svoje najdraže.
Pozivam vas da i Bajram obilježimo na sličan način, u krugu najuže porodice i uz pridržavanje mjera koje nam preporučuju zdravstveni radnici.

Dragi sugrađani, ovogodišnji Bajram obilježavamo i u bliskom vremenskom razmaku sa druga dva velika vjerska praznika. Pravoslavnim i katoličkim uskrsom. S tim u vezi, proslava Bajrama je  prilika da još jednom uvidimo bogatstvo koje nam donosi društvo različitosti u kojem živimo i da se međusobno čvršće vežemo i međusobno pomažemo.

U nadi da će nam budućnost donijeti više međusobnog razumijevanja, poštivanja i uvažavanja drugih i drugačijih, a što će ujedno utjecati na uspješniji i kvalitetniji život svakog građanina, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem čestitke za nastupajući Bajram.

Želim vam da ga provedete u miru, okruženi blagostanjem i ljubavlju svojih najbližih.

Bajram šerif mubarek olsun“.

24.5.2020. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma