Pristupni put za Regionalnu sanitarnu deponiju „EKO-SEP“ Živinice

Povodom izdavanja Rješenja o odobrenju za izgradnju pristupnog puta prema Regionalnoj sanitarnoj deponiji “EKO-SEP” Živinice ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić sastala se sa direktorom Regionalne sanitarne deponije u Živinicama Selmirom Šljivićem.

ekodep

Pristupni put i rekonstrukcija mosta preko rijeke Oskove prioritetni su koraci u procesu realizacije projekta izgradnje Regionalne sanitarne deponiji “EKO-SEP” Živinice na lokaciji “Separacija I” u gradu Živinice. Izgradnjom pristupnog puta omogućit će se povezivanje Regionalne sanitarne deponije “EKO-SEP” Živinice sa lokalnim putem i dalje sa regionalnom cestom R-469 Živinice-Banovići.
Riječ je o dionici dužini od cca 1140 metara. Također je odobreno i izvođenje radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Oskove, koji je sastavni dio ove dionice pristupnog puta.
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK od početka podržava projekte ovog tipa i kontinuirano, u okviru mogućnosti, izdvaja finansijska sredstva za projekte kojim je cilj očuvanje i zaštita okoline. Zajednički projekat za sanitarno odlagalište otpada prema ekološkim standardima koje će koristiti tri općine s područja Tuzlanskog kantona, Živinice, Banovići i Kladanj, prema procjenama, riješit će problem odlaganja otpada u narednih 20 godina.
Cilj je da regionalna sanitarna deponija postane centar za upravljanje otpadom, rečeno je ovom prilikom, te da Tuzlanski kanton bude pozitivan primjer očuvanja okoliša i zbrinjavanja otpada.

23.9.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma