Sredstva za ekološke projekte


- Privrednim društvima u privatnom vlasništvu za ekološke projekte 500 hiljada KM -

ekoloski

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovore sa 22 privredna društva koji su ostvarili pravo na sredstva za projekte zaštite okolice. Radi se o projektima provedbe energijskih programa, unaprjeđivanja i izgradnje infrastrukture za zaštitu okoliša i zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta zraka, tla i voda.
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK objavilo je javni konkurs za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu.
Pravo učešća imala su privredna društva u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje pet zaposlenih na neodređeno vrijeme, osim privrednih društava koja su dobila sredstva po ovom osnovu u prethodnoj godini.
Programom raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK za 2022. godinu za ove namjene utvrđen je iznos od 500.000 KM.
Programe su prijavila 43 privredna društva u privatnom vlasništvu a pravo na dodjelu sredstava ostvarilo su 22 privredna društva sa područja TK.
Preostalo 21 privredno društvo nije ostvarilo pravo na dodjelu sredstava zbog neispunjavanja uslova j avnog konkursa.
Privredna društva u privatnom vlasništvu imala su pravo prijaviti jedan projekat a maksimalni iznos koji se privrednom društvu u privatnom vlasništvu može odobriti za projekat je 30.000 KM.

29.8.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma