Zajedničke aktivnosti TK i Grada Tuzle na zaštiti okoliša


U proteklim danima započete su zajedničke aktivnosti Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, Vlade TK i Grada Tuzle na pitanjima iz domena zaštite okoliša, a primarno borbe protiv zagađenja vazduha. S tim u vezi jučer je upriličen sastanak kantonalnog ministra Zvjezdana Karadžina sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

KaradzinImamovic


U tom svjetlu razmotrene su mogućnosti koordiniranog korištenja  resursa, primarno ljudskih, na polju privlačenja sredstava sa viših nivoa vlasti i iz stranih fondova. Razgovaralo se i o tekućim i potencijalnim projektima koji se realiziraju u saradnji sa stranim organizacijama, a koji se tiču unapređenja energijske efikasnosti kako u domenu privatnih, poslovnih objekata tako i objektima zajedničkog stanovanja. Ovi projekti se primarno odnose na ubrzanje procesa toplifikacije grada, te stimulaciju fizičkih i pravnih lica da pređu na okolinski prihvatljivije sisteme zagrijavanja.
„Diskutovali smo i o pitanjima komunalnog otpada, stanju na deponiji Desetine, zatim  opasnom otpadu u industrijskoj zoni grada kao latentnoj opasnosti po okoliš gdje ćemo u narednom periodu poduzeti aktivnosti na rješavanju tog problema, i preuzimanju aktivne uloge u tome bez obzira što je to u ingerenciji Federacije BiH“, rekao je ministar Karadžin.
Nakon sastanka istaknuto je obostrano zadovoljstvo dobrim i koordiniranim početkom aktivnosti u borbi sa velikim problemima vezanim za segment zaštite okoliša.  

Odjeljenje za informisanje
20.3.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma