Let's do it BiH: Budimo dio rješenja, a ne zagađenja!

 

Zagađenje zraka u periodu policijskog sata u Tuzlanskom kantonu, prelazilo je crvenu liniju prema informacijama AQICN. Crvena linija prema air-quality indexu znači da je zrak nezdrav za ljudski organizam.

LDIMASKE


Najzagađeniji zrak u protekom periodu je bio krajem mjeseca marta. Podsjećamo da je tad kretanje građana i automobila bilo reducirano zbog mjera Kriznog štaba TK. Ovaj podatak upućuje na to da automobili nisu jedini faktor koji ima utjecaj na zagađenje. Trenutno je zagađenje manje i povoljno za zdravlje građana prema zvaničnim podacima Vlade Tuzlanskog kantona.
„Kada je riječ o nesavjesnom odlaganju otpada, loše navike se ipak nisu promijenile. S tim u vezi mogli smo svjedočiti skoro svakodnevno odlaganje maski i rukavica koje su mogle biti potencijalni izvor zaraze, kao i nepropisnom odlaganju većih količina otpada na zelenim površinama", rekla je Selma Omerović, terenska koordinatorica projekta Let's do it Tuzla.
U cilju sprečavanja zagađenja i preventivnog djelovanja sa namjerom da lakše dišemo i zdraviji budemo pokretLet's Do It u Bosni i Hercegovini pokrenuo je "Let's Do It- eCOVID kampanju".
„Naša je želja da ovom kampanjom ukažemo na opasnost koja neminovno dolazi zbog našeg nemara prema okolinii da skrenemo pažnju na važnost očuvanja životne sredine i okoliša kroz, prevashodno, pravilno postupanje sa otpadom.“, kaže Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta Let's do it Tuzla.
Pozivamo sve sugrađane da savjesno i odgovorno odlažu svoj otpad. Brinimo o okolini i budimo ti koji će imati utjecaj na druge da se odgovorno ponašaju kako bismo svi zajedno bili dio rješenja, a ne zagađenja.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1