Dogovorena pomoć Općini Čelić u vrijednosti od milion KM

 


Dogovor o načinima pomoći Općini Čelić nakon poplava i klizišta koji su prouzrokovali veliku štetu danas je okupio članove Vlade Tuzlanskog kantona, Skupštine TK te Kantonalne uprave civilne zaštite.
Na sastanku, kojim su predsjedavali predsjednik Skupštine Žarko Vujović i premijer TK Irfan Halilagić, razgovarano je na koji način uspješno angažovati sve mogućnosti finansijske pomoći Općini Čelić i koordinirati procesima koji će dugoročno otkloniti posljedice prirodne nepogode.

Celic3


Vlada Tuzlanskog kantona, naglašeno je ovom prilikom, na današnjoj je sjednici već osigurala 100 hiljada KM interventne pomoći za sanaciju šteta.
Na sastanku je dogovoreno da će se hitno,u prvoj fazi putem programa i javnih poziva od strane resornih ministarstava i Civilne zaštite, osigurati pomoć u okvirnom iznosu od 1 milion KM.
Dogovoreno je da će putem kantonalnih Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, Ministarstva privrede i Ministarstva rada, socijalne politike i povratka biti iskorišteni postojeći resursi za sanaciju klizišta i infrastrukture, pomoć poljoprivrednim proizvođačima i vlasnicima oštećenih objekata.
Također je dogovoreno da će Vlada Tuzlanskog kantona inakon realizacije pomoći u vrijednosti od milion KM nastaviti tražiti modalitete kojim bi Općini Čelić pomogla u saniranju šteta izazvanih nedavnim bujicama.

21.6.2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz