Resorno ministarstvo održalo sastanak sa direktorima škola TK

 

Radnim sastankom kojem su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja i nauke TK zaokružilo je sliku o stanju u obrazovnim institucijama na početku nove školske godine.
 U atmosferi pandemije koronavirusa kao najvažnije se nametnulo pitanje načina održavanja nastave i sagledavanja problema u pojedinim školama.

sasdirskolatk


Naglašavajući da se sve aktivnosti i pripreme privode kraju te da je zakonska obaveza da nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona kreće u srijedu, prvog septembra resorni ministar Elvis Baraković kazao je da je sastanak i organizovan da bi dobili povratnu informaciju o stanju na terenu.
  „Nastava će da krene klasičnim modelom i pratićemo epidemiološku situaciju. Nakon 15 dana ćemo zajedno sa Kriznim štabom da vidimo u kojem smjeru ide epidemiološka situacija. Nadajmo se da neće doći do pogoršanja i da ćemo ostati na ovom klasičnom modelu, gdje čas traje 45 minuta, gdje se učenici neće dijeliti u grupe“, kazao je ministar Baraković.
Direktor  Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čića ovom je prilikom apelovao na roditelje da djecu ne šalju u školu ukoliko primjete da su bolesna, naglašavajući da svi trebamo biti na oprezu.
„Sve škole su već ranije nabavile dovoljno sredstava za dezifekciju, čišćenje i sapune i danas ćemo vidjeti da li možda nekim školama fali sredstava da bismo mogli krenuti u nabavku“, kazao je ministar Baraković naglašavajući da je u martu zakupljena domena i platforme za prelaz na online nastavu ukoliko bude potrebno.
Današnji sastanak bio je prilika i za razmjenu informacija o okončanim konkursima za prijem zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i distribuciji udžbenika za učenike osnovnih škola.
Na sastanku je bilo riječi i o pravu na subvenciju prijevoza učenika u osnovnim školama odnosno o kriterijima za sufinansiranje prijevoza.

30.8.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma