Univerzitet u Tuzli otvorio vrata za 1.460 brucoša


Na svečanoj manifestaciji povodom početka nove akademske godine brucošima Univerziteta u Tuzli sretan i uspješan početak nove akademske godine zaželili su, ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić.

Brucosi


„Nadam se da ste uspjeli upisati ono što volite i za što smatrate da vam treba biti životno predjeljenje. Očekujmo da, time što ćete biti dobri studenti, ispunite naša očekivanja“ poručio je premijer Tulumović novim studentima i dodao „o diplomi nemojte razmišljati kao „karti za odlazak iz BiH“. Vi morate postati orjentir i svjetionik u životu! Vaš čestit i zaslužen uspjeh nek bude za ugled generacijama koje će doći poslije vas. Kada to ostvarite, taj uspjeh će vam biti odskočna daska za dalje uspjehe u životu.“
Dobrodošlicu u akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli studentima je zaželila i rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić.
„Godine koje ćete provesti na Univerzitetu n Tuzli su godine kada ćete doživjeti promjene. Većina vas ce nakon diplomiranja biti drugačija osoba – zrelija, oblikovana i nadahnuta novim znanjima i prijateljstvima. Sada je vaš red da krenete na ovo uzbudljivo putovanje. Budite sigurni da ćemo vas podržati na vašem putu studiranja. Naši profesori i nastavnici pomoći će vam da steknete vještine i zapamtite studiranje nije samo u pamćenju činjenica slijepim prihvaćanjem onoga što čujete ili čitate. Tražiti znanje je cjeloživotna potraga u kojoj je važno ostati znatiželjan i otvoren. Stoga dok ste student na Univerzitetu u Tuzli ne bojite se izazivati poznato i istražiti nepoznato“, kazala je rektorica Hadžigrahić.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma