"Budi junak-junakinja svoje zajednice 2019" - do 5.12.

Kako bi podržali mlade, pružili priliku njihovim idejama, prije 6 godina Fondacija tuzlanske zajednice je pokrenula kampanju "Budi junak/junakinja svoje zajednice".

Kampanjom se želi skrenuti pažnju na "obične" mlade ljude koji u ovakvom okruženju odolijevaju negativnim uticajima, te su zahvaljujući svom talentu, trudu i zalaganju aktivno angažovani u društvenom životu i postižu odlične rezultate u različitim sferama (poduzetništvo, obrazovanje, sport, umjetnost, itd.).

budijunak

Za proteklih 5 godina podržano je preko 230 ideja udruženja i neformalnih grupa mladih. Nekoliko stotina mladih je kroz kampanju imalo priliku da prezentuje svoje ideje vlasnicima biznisa, predstavnicima opština i drugim donosiocima odluka, a nekoliko hiljada da učestvuje u realizaciji tih ideja. Društveno odgovorne kompanije sa područja TK koje su odlučile dati podršku kampanji prepoznale su značaj udruživanja sredstava i svake godine njihov broj je sve veći.

- Upravo zbog toga pozivamo Vas, predstavnike društveno odgovornih preduzeća, ali i pojedince, građane i građanke, da se uključite u kampanju i finansijski podržite realizaciju omladinskih projekata u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu, Srebreniku i Živinicama. Pokažite da naši mali junaci i junakinje nisu sami i da postoje veliki junaci koji vjeruju u njih i koji cijene njihovo zalaganje. Fondacija tuzlanske zajednice je u saradnji sa međunarodnim donatorima i gradskim/općinskim vlastima već osigurala početna sredstva u iznosu od 20.000 KM za podršku najboljim projektima mladih. Želimo osigurati još 20.000 KM od strane društveno odgovornih preduzeća i građana. Vaša podrška kampanji mali je korak u stvaranju boljeg ambijenta za mlade – ističu iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Kampanja će trajati sve do 05. decembra kada će biti zatvorena konferencijom na Međunarodni dan volontera, a obilježit će je niz aktivnosti i događaja koji će kulminirati podrškom najboljim idejama mladih.

Fondacija tuzlanske zajednice će na Međunarodni dan volontera 5.12.2019. organizovati konferenciju za mlade ˝Ja sam junak-junakinja svoje zajednice˝, događaj koji  aktuelizira pitanja usmjerena na stvaranje boljeg ambijenta za mlade. Konferencija će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom od 14.00 sati.

Ukoliko želite dati podršku mladima svoju donaciju možete uplatiti na linku http://doniraj.ba/project/view/budi-junak-junakinja-svoje-zajednice ili putem uplate u Fond za mlade na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke ili direktno gotovinski u kancelariji Fondacije tuzlanske zajednice.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma