Razgovor o stanju u osnovnom obrazovanju


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović sa saradnicima sastali su se sa delegacijom Aktiva direktora osnovnih škola TK.


U cjelini zadovoljni jer je napredak vidljiv, predstavnici Aktiva naveli su neke od problema čije bi rješavanje uticalo na još bolje stanje u osnovnom obrazovanju. Neka od njih, rečeno je ovom prilikom, suneravnomjerna ulaganja u poboljšavanje uslova u pojedinim školama, problemi napredovanja te koeficijenti za obraćun plata.

VladaTKaktivOS


Premijer Suljkanović je istaknuo kako je politika ulaganja određena prioritetima koje je resorno ministarstvo već napravilo te da će ove godine 60 % sredstava kapitalnih ulaganja iz budžeta otići u obrazovanje, što čini gotovo 3 miliona KM.


„Ovo su značajna sredstva ali nisu dostatna da se odjednom ravnomjerno poboljša stanje u svih 88 osnovnih škola na području TK“, rekao je premijer Suljkanović te dodao da se nada da će se za 3-4 godine popraviti standard kada je u pitanju smještaj, kabineti i oprema u svim školama.  


Resorni ministar Muratovićistaknuo je da je Vlada TK ove godine povećala plate u obrazovanju te da će pojedinačni problemi u obliku koeficijenata i platnih razreda također doći na red za rješavanje.

3.4.2018. godine

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

umel1

 cydonia2

sporticus

Golden Tours Turska LJETO 2019 Istanbul 1 MAJ

 seif1

piemonte1

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1