Podrška Vlade TK Pozorištu mladih Tuzle

 

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministrica za kulturu, sport i mlade TK Ivana Mijatović primili su danas predstavnike Pozorišta mladih Tuzle čija je predstava "Hanka" dvostruki pobjednik 50. teatarskog festivala Bosne i Hercegovine "FEDRA" u Bugojnu.

mladi


Čestitavši na uspjehu predstave u kojoj igra 50 mladih ljudi s područja TK, premijer Halilagić je kazao da mu je želja dati na značaju svakom aspektu života u koji su uključeni mladi. „Potrebna nam je neka nova generacija koja ima druge poglede na život i zbog toga je nužno podržati projekte koji će osvježiti i regenerisati društvo kako bi zadržali mlade i kreativne ljude“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.  
Prema riječima predsjednika Pozorišta i redatelja Adnana Mujkića predstava „Hanka“ je priznata kao najmasovniji omladinski projekat iz kulture u BiH. U Bugojnu je u velikoj konkurenciji dobila nagrade kao najbolja predstava po ocjeni stručnog i žirija publike grada Bugojna, za najbolju režiju a Belma Huseinefendić je nagrađena kao najbolja mlada glumica.
Ministrica Mijatović ovom je prilikom naglasila da moramo biti ponosni na uspjeh predstave i da Pozorište mladih Tuzla ima odličnu misiju koju provodi u djelo.
Predstava „Hanka“ godinama se razvijala a fokus je bio na ulozi i položaju žene u društvu i želji da se „Hanka“ Isaka Samokovlije učini modernom, rečeno je ovom prilikom. Ideja kojom se vode, naglasili su predstavnici Pozorišta mladih Tuzla, je mjesto sigurnog odrastanja što najbolje ilustruje podatak da je kroz pozorište tokom 18 godina postojanja angažovano više od 8,5 hiljada mladih sa područja TK.

25.7.2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz