Saopćenje ministra Barakovića u vezi sa odvijanjem nastave u TK

 

Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK obratio se jučer javnosti putem svog Facebook profila, a u vezi sa prekidom nastave u TK zbog vremenskih nepogoda.

SkolaDjeca

“Poštovani učenici, roditelji, kolegice i kolege, kao odgovor na veliki broj upita zabrinutih roditelja želim da objasnim da prekida nastave u školama na području Tuzlanskog kantona neće biti.

Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK do ovog momenta nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave.

Da li će se to desiti u u ponedjeljak tokom dana, vidjet ćemo.

U ponedjeljak ćemo razgovarati o novonastaloj situaciji oko vremenskih neprilika i organizacije nastave u školama.

U komunikaciji smo i sa Civilnom zaštitom koja nas izvještava o situaciji u Kantonu, te i na taj način pratimo situciju.

Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće.

Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to. Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije.” – navodi se u saopćenju resornog ministra.

13.12.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma