Premijer Tulumović otvorio Centar za istraživanje u sportu


Svečanim otkrivanjem ploče premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i rektorica Univerziteta u Tuzli jučer su otvorili Centar za istraživanje u sportu. Kako je istakao dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Vlatko Šeparović, radi se o organizacionoj jedinici Fakulteta koja će omogućiti jaču vezu i integraciju Fakulteta i sportskih kolektiva, te stvoriti mogućnosti za obavljanje i najsloženijih testiranja i ispitivanja.

FTOS


Otvorenje Centra plod je entuzijazma, vizije i zalaganja nastavnika i saradnika na ovom fakultetu, čime Fakultet za tjelesni odgoj i sport, kao jedan od najmlađih fakulteta na Univerzitetu u Tuzli, može biti primjer u kojem pravcu se može razvijati visokoškolska ustanova. Teoretska i praktična znanja i vještine kojima studenti ovladaju u studijskim programima, osnova su da se pod mentorstvom nastavnika studenti uključe u stručno – istraživačke i naučno – istraživačke programe čiji ishodi mogu i trebaju unaprijediti rad u sportu, rekreaciji, tjelesnom odgoju, ali i zdravlju uopće, rečeno je.
„Naš zajednički strateški cilj treba biti da u narednom periodu Centar postane priznat kao jedna od vodećih regionalnih naučnih organizacija u polju sporta i dijagnostike. Centar za istraživanja u sportu ima potencijal da postane jedna od glavnih kariku u lancu povezanosti sa svim sportskim, zdravstvenim i institucionalnim savezima i ministarstvima, a na putu do tog cilja, u Vladi Tuzlanskog kantona imat će punu podršku“, kazao je premijer Tulumović.
Delegacija Vlade danas je posjetila i Kampus Univerziteta u Tuzli gdje su već napravljeni određeni pomaći u revitalizaciji sportskih terena, a mnogi novi projekti se planiraju realizirati u skorije vrijeme.
„Posebno zadovoljstvo danas mi pričinjava činjenica da je Fakultet priveo svrsi Poligon za kineziološku dijagnostiku i trening u Kampusu Univertziteta. Drago nam je da se provode završeni radovi rekonstrukcije sportskih terena, terena sa umjetnom travom i rasvjetom, basket teren, veliki nogometni teren, teniski teren i prateća infrastruktura, što će dati značajan doprinos razvoju i ostvarenju vizije Kampusa koju imamo“, zaključio je premijer Tulumović.
11.6.20202. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma