GKVS „Jedinstvo“ Tuzla - 11 medalja u Užicu


- Pehar i 11 medalja za plivače GKVS „Jedinstvo“ Tuzla na plivačkom mitingu u  Užicu -

JedinstvoUzice


U subotu, 31.3.2018. godine održan je IV Đetinja kup u gradu Užice u Srbiji u organizaciji PK Ajkule sa Đetinje. Takmičenje je bilo prilagođeno za mlađe kategorije a nastupilo je ukupno 309 plivača iz 18 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Gradski Klub Vodenih Sportova „Jedinstvo“ Tuzla nastupio je sa 19 plivača: Almir Subašić, Almira Subašić, Jasmin Beširović, Nora Milić, Afan Gušić, Ilvana Gušić, Elvedina Mujagić, Tarik Nuhbegović, Majra Hadžić, Nejra Duvnjaković, Armin Bijedić, Vedad Bijedić, Amar Beširović, Nadja Fejzić, Iman Fejzić, Sanjin Kitić, Bakir Jusufović, Sara Mešić i Dejan Maskijević.
Osvojeno je ukupno 11 medalja:
-    Almira Subašić – 2 zlatne
-    Almir Subašić – 2 zlatne
-    Ilvana Gušić – 1 zlatna, 1 srebrena
-    Nejra Duvnjaković – 1 zlatna
-    Tarik Nuhbegović – 1 bronzana
-    Armin Bijedić – 1 bronzana
-    Sanjin Kitić – 1 bronzana
-    Dejan Maskijević – 1 bronzana
Almir Subašić je izvrsnim plivanjem doplivao do pehara za najuspješnijeg takmičara na mitingu u kategoriji dječaka 16 godina i stariji.
Ovo takmičenje bilo je prva prilika za nastup naših novih takmičara, plivača koji su tek prije mjesec dana prešli iz naše škole plivanja u takmičarski pogon. Svoj prvi nastup na takmičenju upisali su: Sara Mešić, Iman Fejzić, Nadja Fejzić i Sanjin Kitić.
Posebno želimo pohvaliti Sanjina Kitića koji je na svom prvom takmičenju doplivao i do svoje prve medalje u disciplini 50m ledjno. Takođe sve pohvale idu i za brata i sestru Almira i Almiru Subašić, takmičare koji, gdje god da se pojave, predstavljaju svoj grad i klub u najboljem svjetlu i konstantno osvajaju pregršt medalja i pehara!
Iznimno smo zadovoljni rezultatima svih naših takmičara, a posebno onih najmlađih, što je zapravo dobra potvrda kvalitetnog i stručnog rada trenerskog kadra u školi plivanja i takmićarskom pogonu. Ukoliko i Vi želite postati dio našeg uspješnog kolektiva pridružite nam se na bazenu Hotela „Tuzla“ utorkom i četvrtkom u 17:30h i subotom u 09:30h. Za više informacija možete nas kontaktirati na tel. 061/518-829 a pronađite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/gkvs.jedinstvo, saopćeno je iz GKVS „Jedinstvo“ Tuzla.

2.4.2018. godine

umel1

sporticus

vip

Banner Lukavac 180x112

komora

piemonte1

roda4

autoprom2a

imel2

izazovb

 autor agencija2

grad na zrnu soli

beko

 pavic1

cydonia

golden mart 2018a

 seif

tztk

nipex1

sos

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1