F1: Max Verstappen najbrži na prvom slobodnom treningu u Turskoj


Sa početkom u 9,oo sati održan je prvi slobodni trening za VN Turske.

Vozači su po izlasku na stazu počeli javljati kako je staza jako klizava, a odmah je bila i crvena zastava na dvije minute radi sitnih popravaka na stazi. Vettel je prvi postavio nekakvo vrijeme, slijedio ga je Carlos Sainz. Bottas je dosta griješio na kočenjima, ali nakon što je pronašao ritam popravio je vrijeme.

Najviše se griješilo u prvom zavoju, a bilo je i brisanja vremena. Max je popravljao vrijeme no vremena su i dalje bila ogromnih 20 sekundi sporije od Vettelovog vremena. Gasly je malo izvrtio, a na polovici dosta klizavog treninga, svi su ušli u boks.

U nastavku je Bottas bio i dalje aktivan, prvi je popravio vrijeme, za njim Max, zatim se Carlos Sainz zaustavio na stazi pa se uključio virtualni sigurnosni automobil, u 10:08 staza je ponovo bila čista. Nakon toga su Ferrariji zasjeli na vrh poretka, a slijedio ih je Gasly. Zatim se Bottas izvrtio te su na kratko bile i žute zastave, a Albon preuzeo vodstvo pet minuta do kraja treninga. Staza se polako poboljšavala, ali se ipak se i Kvjat još izvrtio, očito su se testirale granice gripa u ovim teškim uvjetima.

Verstappen je ulaskom u zadnju minutu postavio najbrže vrijeme.

Slijedeći slobodni trening vozi se u 13,oo sati.

F1Turska1.trening

 medex farm2

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

poliklinika irac

golden dec 2020

tztk

piemonte1

cydonia2
vlada tk1