LP: Rasplet u grupama E, F, G i H


Večeras će biti okončano takmičenje u grupnoj fazi evropske fudbalske Lige prvaka. Na programu su utakmice u grupama E, F, G i H.

LigaPrvaka

  • U Grupi E je sve poznato, u osminufinala Lige pravak su se već plasirali Bayern i Ajax samo će večerašnji mečevi odrediti startne pozicije. Benfica ide u Evropa ligu a AEK se oprašta od Evrope. Večeras igraju Ajax - Bayern, direktni okršaj za prvu poziciju, a Benfica dočekuje AEK.
  • Iz Grupe F od ranije je siguran Manchester City. Prvi je u Grupi, ima 10 bodova, Lyon na drugom mjestu ima 7, Shakhtar ima 5 a Hoffenheim 3. Dakle, najneizvjesnije utakmice nas očekuju u ovoj Grupi, svi traže i vide svoju šansu u pobjedi za nastavak evropskog puta. Igraju večeras Shakhtar - Lyon i Manchester City - Hoffenheim. Shakhtar se pobjedom osigurava u Ligi prvaka na proljeće a Lyon šalje u Evropa ligu. Može Shakhtar ostati bez Evrope ako izgubi a Hoffenheim dobije Manchester City, tako da će se najviše pratiti večeras ove dvije utakmice.
  • U Grupi F su Real Madrid i Roma već obezbijedili knock out fazu a Plzen i CSKA Moskva se bore za treću poziciju. Imaju isto bodova, po četiri, Plzen je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera a večeras Rusima igra pobjeda u Madridu i poraz ili remi Plzena na domaćem terenu protiv Rome. Teško, ali moguće.
  • Sve je poznato i u Grupi H, osim starne pozicije za osminufinala Liga pravaka, da li će prvi ostati Juventus ili će broj jedan imati Manchester United. Valencia je sigurna treća a Young Boys je već ranije spremio kofere i oprašta se od Evrope. Večeras igraju Valencia - Manchester United i Young Boys - Juventus.

Utakmice Plzen - AS Roma i Real Madrid - CSKA Moscow počinju od 18 sati i 55 minuta a sve ostale u novom UEFA terminu Lige prvaka od 21,oo sat.

12.12.2018. godine

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

umel1

 cydonia2

sporticus

Golden Tours Turska LJETO 2019 Istanbul 1 MAJ

 seif1

piemonte1

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1