„Krojcerova sonata“ večeras na Velikoj sceni BKC-a Živinice


U BKC-u Živinice u toku je manifestacija „Četvrtkom u pozorište“, koja plijeni pažnju među građanima Živinica, a publika svakog četvrtka uživa u predstavama raznih žanrova. Predstojećeg četvrtka, u 19:30 sati publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu, „Krojcerova sonata“ koja je igrala širom EX Jugoslavije, a nastala je u produkciji Teatra Kabare Tuzla. Predstavu je režirao beogradski reditelj Nebojša Bradić, a igra glumac Vlado Kerošević.

krojcerova sonata


Središte storije je odnos muškarca i žene, problem duhovnog i fizičkog u njihovom odnosu. Tolstoj ga je razveo u niz rukavaca i svaki od njih je trebao dati svoj obol idejnoj okosnici koju je sebi unaprijed Tolstoj postavio i, na kraju, sveo ih u životnu bujicu sa vrtoglavom maticom ljubomore koja je, poput oluje, uništavala sve pred sobom dok se nije završila zločinom – ubistvom.
Autor teksta je Lav Nikolajevič Tolstoj,  a dramatrušku obradu pripremila je Nancy Harris.
Publika će i ovog četvrtka moći ocijeniti predstavu, ocjenom od 1 do 5, tako da će upravo od publike ovisiti pobjednik festivala koji se već drugu godinu zaredom organizira u Živinicama.

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1