TFF: Prijava projekata – pitching za serije do 10.9.


U.G. Magic Factory i 7. Tuzla Film Festival poziva scenariste, reditelje i producente da pošalju prijedloge projekata (scenarij, koncept, pilot) za seriju, a oni najzanimljiviji imat će priliku da urade pitching svojih projekata.

TFFpiching


U organizaciji UG Magic Factory u sklopu 7. Tuzla Film Festivala koji se održava od 12. do 19. oktobra 2018. godine, bit će održana konferencija filmskih profesionalaca u okviru koje će biti organiziran i pitching za serije. Organizacioni odbor događaja selektirat će pristigle projekte koji će dobiti šansu da budu prezentirani poznatim TV kućama iz BiH i regiona koje se bave produkcijom serija. Učesnici pitchinga imat će na raspolaganju 5 minuta za predstavljanje projekta te tri minute za odgovaranje na pitanja. Također, najbolji scenario po ocjeni stručnog žirija bit će nagrađen priznanjem Otto Englander (Englander je scenarista svjetskog glasa koji je rođen upravo u Tuzli. Bio je dio kreativnog tima Walt Disneya, gdje je pisao scenarija, knjige snimanja ili razrađivao priče  u vrijeme dok se ovaj studio razvijao i jedan je od autora koji je radio na filmovima koji su danas povijest ovoga studija ali i svjetske animacije uopće.)
Konferencija kao i pitching za serije održat će se od 17. do 19. oktobra 2018. godine u Tuzli. Učešće na konferenciji i pitchingu je besplatno, a prijedloge svojih projekata možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. u naslovu e-maila napisati: pitching za serije i obavezno ostaviti kontakt podatke. Prijedloge možet slati i poštom, adresa je: Trg slobode 16, 75 000 Tuzla, BiH. Poziv za dostavljanje projekata otvoren je do 10. septembra 2018. godine. Projekti koji budu izabrani dobit će poziv za učešće na pitchingu. Zvanični program sa više informacija bit će dostupan u septembru na www.tff.ba kao i FB stranici Tuzla Film Festival.

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

vip

kurkumin

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

 seif1

piemonte1

tztk

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1