Afirmacija djece i mladih


- U petak počinju javne prezentacije Centra za zdravo i kreativno odrastanje BKC-a Živinice -

Afirmacijadjece


Centar za zdravo i kreativno odrastanje osnovan je u martu, s ciljem afirmacije djece i mladih, te buđenja krativnosti i mašte, a nakon tri mjeseca, oko 130 mladih će javno prezentirati stečene vještine iz oblasti glume, baleta, sviranja, slikanja, stranih jezika i filma i fotografije.
U petak će u 19 sati biti postavljena izložba radova nastalih na radionici slikanja, a odmah potom će uslijediti mali koncert na kojem će nastupati oko 50 polaznika radionica baleta, harmonike, gitare i violine.
Već u ponedjeljak, priliku da pokažu svoje radove i vježe, imat će polaznici radionica filma i fotografije, glume i engleskog jezika.
Centar za zdravo i kreativno odrastanje je nešto na što smo svi ponosni, okupljamo djecu oko pozitivnih stvari, učimo ih slikati, glumiti, svirati, plesati, učimo djecu stranim jezicima, dakle svemu onome što im u životu može koristiti. Posebno mi je drago što će sva djeca imati priliku javno nastupati pred svojim porodicama, prijateljima i nastavnicima, te se tako oslobađaju straha od javnih nastupa. Bilo je djece koja su u Centru prvi put uzela instrument u ruke, a evo nakon tri mjeseca rada, uveliko sviraju. Ovo je dugoročen projekat i nadamo se da će i dalje živjeti“, istako je glumac Elmir Krivalić, direktor JU BKC-a Živinice
Prezentacije će biti organizovane u okviru manifestacije „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“, a ulaz je besplatan.

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

umel1

 cydonia2

sporticus

golden feb 2019

 seif1

piemonte1

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1