BKC-u Živinice: „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“ od 21.6.


SJecANJEAlijaVeć 3. godinu u Živinicama se održava Manifestacija „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“. Alija Arif Delić je bio živinički čovjek od pera koji je napisao 15-ak knjiga poezije, proze te dokumentarističke građe.
"Sjećanje na Aliju Arifa Delića" ove godine biće u znaku promocija knjiga, predstavljanja mladih talentovanih književnika, dodjela nagrada te prezentacija radionica Centra za zdravo i kreativno odrastanje.
Manifestacija počinje 21. juna i to aktivnošću  "Svijetom književnosti s Muhamedom Durakovićem, Harisom i Ahmedom Halilbašićem i njihovom mentoricom Maricom Ferhatbegović", nakon čega će biti dodijeljene nagrade za najbolji poetski literarni rad učenika/ca osnovnih škola i u 19:00 sati upriličena promocija knjige „Malo čudo“ Mehmeda Đedovića.  Već sutradan u 17:30 sati bit će otvorena Izložba radova polaznika Studija likovne umjetnosti, nakon čega će uslijediti promocija knjige „Poznanik“ Šefkije Duvnjakovića. Isti dan u 19 sati uslijedit će javne prezentacije studija baleta, gitare, violine i harmonike u Velikoj sali JU BKC Živinice.  
Javne prezentacije studija glume, fotografije i videoprodukcije i engleskog jezika biće upriličene 25. juna, s početkom u 18:00 sati, dok će sutradan u 18:00 sati biti održana promocija knjige "Život prije i poslije Srebrenice“ Esnefe Smajlović-Muhić, čime ćemo i završiti višednevnu kulturnu manifestaciju, ali i sezonu 2017./2018.

umel1

sporticus

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

komora

piemonte1

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

beko

 pavic1

cydonia

golden vt sept 2018

 seif

tztk

ahmedic2

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1