“Majski cvijet ” 2018 i ove godine uspješno odgovorio velikom zadatku


Tokom vikenda je održan Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet” Tuzla 2018. Na ovogodišnjem festivalu bilo je 12 odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača, a  Ana Maria Vasiljević iz Sarajeva je s pjesmom “Najbolje za nas” osvojila 1.mjesto.
“Majski cvijet”počeo je sa radom 1974. godine i održavao sve do početka devedesetih. Udruženje gradski dječiji hor “Slavuj” i dirigentica, profesorica Renata Bagarić, umjetnički direktor festivala, u dogovoru s osnivačem, prošle godine uspješno su obnovili ovaj festival dječije autorske pjesme.

majski cvijet


„Prošle godine vratili smo djeci festival dječije pjesme „Majski  cvijet“ Tuzla i dali mu međunarodni karakter. Kao organizatori, presretni smo što sve šira javnost prepoznaje značaj ove manifestacije i pruža nam pomoć i podršku da istrajemo u svojim nastojanjima. Iza nas su mjeseci napornog rada, no sa ponosom možemo reći da je i Gradski dječiji hor “Slavuj”, kao organizator ove značajne manifestacije i ove godine uspješno odgovori ovom velikom zadatku. Trudili smo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima. Koristim priliku da se zahvalim pokroviteljima festivala, predsjedniku Federacije BiH, gradonačelniku Tuzle, zlatnom sponzoru BH Telecomu i ostalim sponzorima te svim prijateljima, koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala “Majski cvijet” – kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora “Slavuj” i glavni “krivac” za ponovno pokretanje festivala.

14.5.2018. godine

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1