„Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.


Posaditi drvo širom svijeta smatra se činom ljubavi. Pogotovo kada se drvo sadi kao uspomena na prijatelje i drage ljude.
Fondacija tuzlanske zajednice već tradicionalno u proljeće, četvrtu godinu zaredom, organizira akciju sadnje drveća na području TK, u spomen na svoju dragu kolegicu Angelinu (Avramović) Hodžić (1976-2015.), ali i druge humane ljude koji su nas prerano napustili, a mnogo su učinili za svoju porodicu, prijatelje i cijelu zajednicu.
U saradnji sa volonterima, prijateljima i donatorima nastavljamo saditi drveće u sjećanje na drage prijatelje, ali i za čistiju, zeleniju i zdraviju lokalnu zajednicu.   

drvo za angelinu


Pridružit će nam se  pokret mladih „Lets Do It“ iz Tuzle, Mreža aktivnih zajednica, porodica naše Angeline, kao i druge porodice koje su posadile drveće u sjećanje na svoje najdraže. Kao i ranijih godina podršku realizaciji projekta će pružiti i JKP Komunalac Tuzla.
Memorijalne sadnice smo već posadili za naše drage prijatelje: Angelinu, Adnana, Amora, Mirsadu, Sanju, Avdu, Sanina, Jusufa, Remziju, Vikicu i Zvonka, Rusmira.  Mlade sadnice rastu u sjećanje na njihovu ljubav i plemenitost koju su, tokom svog života, pružili svojoj porodici, prijateljima i čovječanstvu.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i posadite sa nama „Drvo za prijatelja“.  
Svaka sadnica posvećena prijatelju kojeg više nema probuditi će lijepa sjećanja u svima nama.
Akcija sadnje novih stabala drveća će biti organizovana 19. aprila 2019. petak, čime se želimo priključiti obilježavanju „Međunarodnog Dana planete Zemlje“ (22. April) i tako ukazati na značaj očuvanja prirodnog okruženja na lokalnom i globalnom nivou.
Građani se mogu uključiti na sljedeće načine:
-    Donirati za jednu ili više sadnica koju će posvetiti svojim prijateljima čije sjećanje želite sačuvati vječno.  Donacijom u iznosu od 30 KM osiguraćete sredstva za nabavku  jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine.  Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica drveća.  Uplate možete izvršiti ON-LINE (http://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja) ili putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13., ali i putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.  
-    Priključiti se sadnji. Donirane sadnice zasaditi će grupe volontera iz pokreta „Let's Do It“ u saradnji sa đacima iz zainteresovanih škola. Svaki par ruku dobro je došao.  Drvo za prijatelja će biti posađeno ne samo u Tuzli nego i širom Tuzlanskog kantona putem naših prijatelja u Mreži aktivnih zajednica. Više informacija o lokacijama sadnje ćemo dati putem Facebook grupe. (https://www.facebook.com/groups/drvozaprijatelja/)
-    Posaditi drvo samostalno. Za sjećanje na prijatelje i brigu za okoliš nisu uvijek potrebne velike akcije. Svako od nas može samostalno pokazati čin ljubavi prema dragim ljudima i okolišu sadnjom drveća u svojoj lokalnoj zajednici. Učinite to baš ove godine!    
Sjetimo se zajedno dragih ljudi i učinimo našu zajednicu ljepšom za život.

FondacijaTZ

 • Grad Tuzla Najava događaja

  • Godišnjica Prve tuzlanske slavne brigade

   Godišnjica Prve tuzlanske slavne brigadeSlavna Prva tuzlanska brigada obilježava 16.05.2019. godine dvadesetsedam godina  od dana formiranja.  Na taj dan, u srijedu 16.05.2019. godine u 11.00 sati na Paša Bunaru će se obilježiti sjećanje na...

  • Grad Tuzla: Obilježavanje 15. maja

   Grad Tuzla: Obilježavanje 15. majaU petak  15.5.1992. godine paravojska tzv. Srpske Republike, osnovana u Banja Luci, 12.5.1992. godine i stavljena pod komandu ratnog zločinca Ratka Mladića, sa pripadnicima Vojske Jugoslavije (dana...

  • ED Tuzla: Planski prekidi isporuke električne energije

   ED Tuzla: Planski prekidi isporuke električne energije - Više naselja i ulica u gradu u utorak i srijedu bez el.energije -   Iz Elektrodistribucije Tuzla su za utorak 14. maj i srijedu 15. maj 2019. godine najavili planske prekide isporuke električne...

  • Obilježavanje 9. maja/svibnja

   Obilježavanje 9. maja/svibnja - Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, Dan Zlatnih ljiljana - Čast nam je pozvati Vas da prisustvujete obilježavanju 9. maja/svibnja- Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope, Dana Zlatnih ljiljana...

  • Isključenja električne energije: 3. maj

   Isključenja električne energije: 3. majIz Elektrodistribucije Tuzla su za petak 3. maj 2019. najavili planske prekide isporuke električne energije u više ulica i naselja na području grada. Tako će zbog radova na elektrodistributivnoj...

  • Tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom

   Tradicionalno prvomajsko druženje sa djecomGradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upriličit će tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom sa posebnim potrebama i djecom iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli u četvrtak,...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

vip

kurkumin

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

dogma

umel1

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

 seif1

piemonte1

tztk

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1