„Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.


Posaditi drvo širom svijeta smatra se činom ljubavi. Pogotovo kada se drvo sadi kao uspomena na prijatelje i drage ljude.
Fondacija tuzlanske zajednice već tradicionalno u proljeće, četvrtu godinu zaredom, organizira akciju sadnje drveća na području TK, u spomen na svoju dragu kolegicu Angelinu (Avramović) Hodžić (1976-2015.), ali i druge humane ljude koji su nas prerano napustili, a mnogo su učinili za svoju porodicu, prijatelje i cijelu zajednicu.
U saradnji sa volonterima, prijateljima i donatorima nastavljamo saditi drveće u sjećanje na drage prijatelje, ali i za čistiju, zeleniju i zdraviju lokalnu zajednicu.   

drvo za angelinu


Pridružit će nam se  pokret mladih „Lets Do It“ iz Tuzle, Mreža aktivnih zajednica, porodica naše Angeline, kao i druge porodice koje su posadile drveće u sjećanje na svoje najdraže. Kao i ranijih godina podršku realizaciji projekta će pružiti i JKP Komunalac Tuzla.
Memorijalne sadnice smo već posadili za naše drage prijatelje: Angelinu, Adnana, Amora, Mirsadu, Sanju, Avdu, Sanina, Jusufa, Remziju, Vikicu i Zvonka, Rusmira.  Mlade sadnice rastu u sjećanje na njihovu ljubav i plemenitost koju su, tokom svog života, pružili svojoj porodici, prijateljima i čovječanstvu.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i posadite sa nama „Drvo za prijatelja“.  
Svaka sadnica posvećena prijatelju kojeg više nema probuditi će lijepa sjećanja u svima nama.
Akcija sadnje novih stabala drveća će biti organizovana 19. aprila 2019. petak, čime se želimo priključiti obilježavanju „Međunarodnog Dana planete Zemlje“ (22. April) i tako ukazati na značaj očuvanja prirodnog okruženja na lokalnom i globalnom nivou.
Građani se mogu uključiti na sljedeće načine:
-    Donirati za jednu ili više sadnica koju će posvetiti svojim prijateljima čije sjećanje želite sačuvati vječno.  Donacijom u iznosu od 30 KM osiguraćete sredstva za nabavku  jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine.  Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica drveća.  Uplate možete izvršiti ON-LINE (http://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja) ili putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13., ali i putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.  
-    Priključiti se sadnji. Donirane sadnice zasaditi će grupe volontera iz pokreta „Let's Do It“ u saradnji sa đacima iz zainteresovanih škola. Svaki par ruku dobro je došao.  Drvo za prijatelja će biti posađeno ne samo u Tuzli nego i širom Tuzlanskog kantona putem naših prijatelja u Mreži aktivnih zajednica. Više informacija o lokacijama sadnje ćemo dati putem Facebook grupe. (https://www.facebook.com/groups/drvozaprijatelja/)
-    Posaditi drvo samostalno. Za sjećanje na prijatelje i brigu za okoliš nisu uvijek potrebne velike akcije. Svako od nas može samostalno pokazati čin ljubavi prema dragim ljudima i okolišu sadnjom drveća u svojoj lokalnoj zajednici. Učinite to baš ove godine!    
Sjetimo se zajedno dragih ljudi i učinimo našu zajednicu ljepšom za život.

FondacijaTZ

 • Grad Tuzla Najava događaja

  • Prezentacija projekta “Urbana poljoprivreda”, 20.3.

   Prezentacija projekta “Urbana poljoprivreda”, 20.3.U okviru projekata koje realizuje Turska razvojna agencija (TIKA) planiran je projekat pomoći za domaćinstva-porodice koji žive u stambenim zgradama (penzioneri, nezaposleni, invalidi, osobe sa...

  • „Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.

   „Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.Posaditi drvo širom svijeta smatra se činom ljubavi. Pogotovo kada se drvo sadi kao uspomena na prijatelje i drage ljude. Fondacija tuzlanske zajednice već tradicionalno u proljeće, četvrtu godinu...

  • Šesta sedmica mozga u Tuzli, 11-17.3.

   Šesta sedmica mozga u Tuzli, 11-17.3. - Nastavak promocije zdravlja i nauke - Kao i prethodnih pet godina, i ove se godine implementira projekt obilježavanja Sedmice mozga u Tuzli pod nazivom „Tuzla Brain Week“ – TBW. Projekat se...

  • Grad Tuzla: Program obilježavanja 1. marta

   Grad Tuzla: Program obilježavanja 1. martaPozivamo Vas da u četvrtak, 28.2. 2019. godine, prisustvujete obilježavanju 1. marta  – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Aleksandar Vujadinović                                                            Jasmin ImamovićPredsjedavajući Gradskog vijeća...

  • Danas sjednica Gradskog vijeća Tuzla

   Danas sjednica Gradskog vijeća TuzlaRazmatranje i usvajanje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana južne gradske obilaznice, kao i izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Prostornog plana Grada Tuzle za period 2010.-2030. godina,...

  • Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!

   Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ zajedno sa Klinikom za dječije bolesti UKC Tuzla organizuje  press konferenciju u povodu Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka.  Ove godine 15....

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

umel1

 cydonia2

sporticus

Golden Tours Turska LJETO 2019 Istanbul 1 MAJ

 seif1

piemonte1

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1