„Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.


Posaditi drvo širom svijeta smatra se činom ljubavi. Pogotovo kada se drvo sadi kao uspomena na prijatelje i drage ljude.
Fondacija tuzlanske zajednice već tradicionalno u proljeće, četvrtu godinu zaredom, organizira akciju sadnje drveća na području TK, u spomen na svoju dragu kolegicu Angelinu (Avramović) Hodžić (1976-2015.), ali i druge humane ljude koji su nas prerano napustili, a mnogo su učinili za svoju porodicu, prijatelje i cijelu zajednicu.
U saradnji sa volonterima, prijateljima i donatorima nastavljamo saditi drveće u sjećanje na drage prijatelje, ali i za čistiju, zeleniju i zdraviju lokalnu zajednicu.   

drvo za angelinu


Pridružit će nam se  pokret mladih „Lets Do It“ iz Tuzle, Mreža aktivnih zajednica, porodica naše Angeline, kao i druge porodice koje su posadile drveće u sjećanje na svoje najdraže. Kao i ranijih godina podršku realizaciji projekta će pružiti i JKP Komunalac Tuzla.
Memorijalne sadnice smo već posadili za naše drage prijatelje: Angelinu, Adnana, Amora, Mirsadu, Sanju, Avdu, Sanina, Jusufa, Remziju, Vikicu i Zvonka, Rusmira.  Mlade sadnice rastu u sjećanje na njihovu ljubav i plemenitost koju su, tokom svog života, pružili svojoj porodici, prijateljima i čovječanstvu.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i posadite sa nama „Drvo za prijatelja“.  
Svaka sadnica posvećena prijatelju kojeg više nema probuditi će lijepa sjećanja u svima nama.
Akcija sadnje novih stabala drveća će biti organizovana 19. aprila 2019. petak, čime se želimo priključiti obilježavanju „Međunarodnog Dana planete Zemlje“ (22. April) i tako ukazati na značaj očuvanja prirodnog okruženja na lokalnom i globalnom nivou.
Građani se mogu uključiti na sljedeće načine:
-    Donirati za jednu ili više sadnica koju će posvetiti svojim prijateljima čije sjećanje želite sačuvati vječno.  Donacijom u iznosu od 30 KM osiguraćete sredstva za nabavku  jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine.  Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica drveća.  Uplate možete izvršiti ON-LINE (http://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja) ili putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13., ali i putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.  
-    Priključiti se sadnji. Donirane sadnice zasaditi će grupe volontera iz pokreta „Let's Do It“ u saradnji sa đacima iz zainteresovanih škola. Svaki par ruku dobro je došao.  Drvo za prijatelja će biti posađeno ne samo u Tuzli nego i širom Tuzlanskog kantona putem naših prijatelja u Mreži aktivnih zajednica. Više informacija o lokacijama sadnje ćemo dati putem Facebook grupe. (https://www.facebook.com/groups/drvozaprijatelja/)
-    Posaditi drvo samostalno. Za sjećanje na prijatelje i brigu za okoliš nisu uvijek potrebne velike akcije. Svako od nas može samostalno pokazati čin ljubavi prema dragim ljudima i okolišu sadnjom drveća u svojoj lokalnoj zajednici. Učinite to baš ove godine!    
Sjetimo se zajedno dragih ljudi i učinimo našu zajednicu ljepšom za život.

FondacijaTZ

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1