„Drvo za Angelinu-Drvo za prijatelja“ - 19.4.


Posaditi drvo širom svijeta smatra se činom ljubavi. Pogotovo kada se drvo sadi kao uspomena na prijatelje i drage ljude.
Fondacija tuzlanske zajednice već tradicionalno u proljeće, četvrtu godinu zaredom, organizira akciju sadnje drveća na području TK, u spomen na svoju dragu kolegicu Angelinu (Avramović) Hodžić (1976-2015.), ali i druge humane ljude koji su nas prerano napustili, a mnogo su učinili za svoju porodicu, prijatelje i cijelu zajednicu.
U saradnji sa volonterima, prijateljima i donatorima nastavljamo saditi drveće u sjećanje na drage prijatelje, ali i za čistiju, zeleniju i zdraviju lokalnu zajednicu.   

drvo za angelinu


Pridružit će nam se  pokret mladih „Lets Do It“ iz Tuzle, Mreža aktivnih zajednica, porodica naše Angeline, kao i druge porodice koje su posadile drveće u sjećanje na svoje najdraže. Kao i ranijih godina podršku realizaciji projekta će pružiti i JKP Komunalac Tuzla.
Memorijalne sadnice smo već posadili za naše drage prijatelje: Angelinu, Adnana, Amora, Mirsadu, Sanju, Avdu, Sanina, Jusufa, Remziju, Vikicu i Zvonka, Rusmira.  Mlade sadnice rastu u sjećanje na njihovu ljubav i plemenitost koju su, tokom svog života, pružili svojoj porodici, prijateljima i čovječanstvu.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i posadite sa nama „Drvo za prijatelja“.  
Svaka sadnica posvećena prijatelju kojeg više nema probuditi će lijepa sjećanja u svima nama.
Akcija sadnje novih stabala drveća će biti organizovana 19. aprila 2019. petak, čime se želimo priključiti obilježavanju „Međunarodnog Dana planete Zemlje“ (22. April) i tako ukazati na značaj očuvanja prirodnog okruženja na lokalnom i globalnom nivou.
Građani se mogu uključiti na sljedeće načine:
-    Donirati za jednu ili više sadnica koju će posvetiti svojim prijateljima čije sjećanje želite sačuvati vječno.  Donacijom u iznosu od 30 KM osiguraćete sredstva za nabavku  jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine.  Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica drveća.  Uplate možete izvršiti ON-LINE (http://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja) ili putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13., ali i putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.  
-    Priključiti se sadnji. Donirane sadnice zasaditi će grupe volontera iz pokreta „Let's Do It“ u saradnji sa đacima iz zainteresovanih škola. Svaki par ruku dobro je došao.  Drvo za prijatelja će biti posađeno ne samo u Tuzli nego i širom Tuzlanskog kantona putem naših prijatelja u Mreži aktivnih zajednica. Više informacija o lokacijama sadnje ćemo dati putem Facebook grupe. (https://www.facebook.com/groups/drvozaprijatelja/)
-    Posaditi drvo samostalno. Za sjećanje na prijatelje i brigu za okoliš nisu uvijek potrebne velike akcije. Svako od nas može samostalno pokazati čin ljubavi prema dragim ljudima i okolišu sadnjom drveća u svojoj lokalnoj zajednici. Učinite to baš ove godine!    
Sjetimo se zajedno dragih ljudi i učinimo našu zajednicu ljepšom za život.

FondacijaTZ

  • Grad Tuzla Najava događaja

    • "Zmajevo srce" obilježava Svjetski dan Down syndroma

        U Klubu "Zmajevo srce" koji predstavlja pravi primjer inkluzije osoba sa invaliditetom, danas, u četvrtak, 21. marta biće upriličeno obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Down syndromom. Iz Kluba...

    • Večeras "Klizibal 2024”

      Večeras - Najveći maskenbal u gradu – Klizalište Panonika Tuzla vas poziva na ”Najveći maskenbal u gradu – KLIZIBAL 2024” na gradskom klizalištu Panonika Tuzla sa Mirzom Mustafagićem, ovaj put u ulozi...

    • Program “ZIME U TUZLI”

      Program “ZIME U TUZLI”- Trg slobode u Tuzli 0d 15.12.2023. do 7.1.2024. -   subota, 06.01.2024. 20.30 sati Sassja subota, 06.01.2024. 12.00 - 14.00 sati Dječiji zabavni program nedelja, 07.01.2024. 12.00 - 14.00 sati...

    • Bajaga u Tuzli za Novu godinu

      Bajaga u Tuzli za Novu godinu- Doček Nove 2024. godine u Tuzli - Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini - Trgu...

    • Danas "Poslovni forum tuzlanske dijaspore"

      Danas   Grad Tuzla zajedno sa Službom za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu te USAID-om organizuje Poslovni forum tuzlanske dijaspore. Agenda za Poslovni forum koji će biti održan dana...

    • Poziv građanima na Zimu u Tuzli

      Poziv građanima na Zimu u Tuzli- Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli” - Na Trgu slobode u Tuzli održana je press konferencija u povodu otvaranja tradicionalne manifestacije “Zima u...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma