Obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka 15.2.


Centralna aktivnost povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka održati će se 15.2.2018.godine u Tuzli, na Trgu Slobode, od 11.30.do 12.00.sati.

U okviru ove aktivnosti izvršiti će se podjela zlatne vrpce kao međunarodno priznatog simbola borbe protiv dječijeg raka i puštanje u zrak šezdeset šarenih balona s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti sa mališanima i mladima sa područja Tuzlanskog kantona i FBiH koji se bore za ozdravljenje.

Udruženje „PIPOL“ će u saradnji sa menadžmentom i učenicima Osnovne škole „Banovići“ u Banovićima već danas od 10.00. do 11.00.sati početi sa obilježavanjem ovog značajnog datuma, te u saradnji sa menadžemtom i učenicima Prve osnovne škole u Živinicama od 12.30. do 13.00. povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka realizovati sledeće aktivnosti:
– podjela zlatnih vrpci kao međunarodno priznatog simbola protiv raka u dječijem dobu
– puštanje dvadeset (20) šarenih balona u zrak s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti prema djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica, kao i niz drugih aktivnosti.

dandjeceoboljeleodraka


Slične aktivnosti najavljeno su u nekoliko općina TK tokom sedmice. Završen je i nagradni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona “Solidarnost i podršku pruži i nagradu zasluži”. Više nego simbolična nagrada u iznosu od 150,00 KM, pripala je fotografiji učenika Osnovne škole “Bukinje” iz Tuzle, odjeljenje II b, koja je imala najveći broj oznaka “LIKE” u odnosu na ostale učesnike, te je isti broj bilo nemoguće dostići,. Udruženje će nagradu u iznosu od 150,00 KM do 20.02.2018.godine sa donatorskim čekom donirati učenicima čija je fotografija dobila najveći broj oznaka “LIKE”. Podsjećamo, U FBiH, u prosjeku, godišnje se uspostavi šezdeset novih dijagnoza različitih malignih oboljenja kod djece, od čega čak trećina dolazi sa područja Tuzlanskog kantona.

 

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden ng 2018 2

 seif

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1