Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se sa Bobanom Đurevićem, predsjednikom Skupštine opštine Vrnjačka Banja i predstavnicima turističke agencije Golden Tours iz Tuzle, Asimom i Almirom Bečićem. Predstavnici Vrnjačke Banje i Banje Koviljače, zajedno sa hotelijerima , ugostiteljima i turističkim radnicima, posjetili su Tuzlu u cilju upoznavanja sa turističkom ponudom grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, prezentacije turističke ponude njihovih gradova i regiona, te ostvarivanja poslovne saradnje i obostrane promocije .

GradVrnjacka

Na sastanku u Gradskoj upravi grada Tuzle, razgovaralo se i potrebi ostvarivanja kvalitetnije konekcije između građana, turista, turističkih djelatnika i drugih poslovnih subjekata u cilju bržeg razvoja oba kraja. Gradonačelnik Tuzle se zahvalio na posjeti gospodinu Đureviću, koji je istakao da je oduševljen gostoprimstvom, prezentacijom Tuzle, Panonskim jezerima i svim turističkim potencijalima koje nudi grad Tuzla.

“Turizam je područije koje spaja ljude, a budući da oba grada žele dovesti turiste iz drugih zemalja, bolja saradnja između ova dva grada može tome značajno doprinijeti”, izjavio je gradonačelnik Imamović.

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden okt 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1