U Gradskoj upravi, jučer je održan radni sastanak, kojem su prisustvovali gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predstavnici Švicarskog crvenog križa, Juerg Frei, šef odjela za Evropu i Aziju, Alexandra Papis, koordinator programa u BiH i Moldaviji i Mihela Hinić, direktorica Ureda Švicarskog crvenog križa u BiH. Tokom sastanka prisutni su razgovarali o projektu Usluga njege i pomoći u kući starim i iznemoglim osobama, koji se, u Tuzli, implementira uz podršku Grada i Švicarskog crvenog križa. Cilj projekta je da se, na području grada Tuzla, ojača sistem njege i pomoći u kući licima treće životne dobi, ali i svim ostalim ljudima kojima je za ostanak u vlastitom domu potrebna njega i pomoć od strane drugog lica.

GradNjega


Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo uspjehom zajedničkog projekta Švicarskog crvenog križa i Grada Tuzla “Usluga njege i pomoći u kući starim i iznemoglim osobama”. Istakao je da će gradska administracija nastaviti ulagati sredstva, iz budžeta grada, u tu oblast jer postoji potreba za kućnom njegom naših sugrađana u trećoj životnoj dobi.
U BiH i Tuzli izraženi su veliki demografski problemi, što dovodi do toga da je sve više starih osoba, kojima članovi njihove porodice nisu u mogućnosti pružiti potrebnu njegu, jer najčešće ne žive u ovom gradu ili BiH.
Predstavnici Švicarskog crvenog križa istakli su da je Grad Tuzla, s ponosom, mjesto nastanka usluge kućne njege starim i iznemoglim osobama u Bosni i Hercegovini, odakle se širi u druge općine i gradove. Zahvalili su gradonačelniku Imamoviću i gradskim službama na veoma uspješnoj saradnji, ali i projektima, koji pomažu u mentalnom zdravlju građana i drugim različitim oblastima.
Tokom jučerašnjeg sastanka dogovoren je i nastavak saradnje Švicarskog crvenog križa i Grada Tuzla.

22.6.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma