Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podrškuAmbasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne iHercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske,po drugi put u Bosni iHercegovini organizuje dodjelu nagrade“ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE,BIH GREEN AWARDS“ 2018.

BH GREEN


“Namjera nam je ovom kampanjom promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge. Nakon što su pristigle sve nominacije, evaluacijska komisija je u svakoj od kategorija predložila kandidate, te je otvoreno javno glasanje. Glasanje se obavija putem glasačke forme koja je postavljena na web stranici CRP-a www.crp.org.ba, FB profilu www.facebook.com/crptuzla.
GLASAJTE I VI i svojim glasom dajte doprinos ovoj jedinstvenoj kampanji! GLASANJE JE OTVORENO DO SRIJEDE 11.4.2018. godine do ponoći.

Nagrade će biti dodijeljene u šest kategorija za postignuća u prethodnom periodu. Nagrade pobjednicima iz svake kategorije, će dodijeliti Ambasador Republike Češke u BiH nj.e. Jakub Skalnik, na svečanoj ceremoniji koja će se održati 23.4.2018. u Čapljini, a koja će ujedno biti i centralna manifestacija obilježavanja Dana planete Zemlje u Bosni i Hercegovini. Pored dodjele skulpture „Zlatna Tisa“* , za pobjednike će biti obezbijeđeno druženje i svečani ručak sa Ambasadorom i ministricama entitetskih resornih ministarstava i domaćinima uz značajnu medijsku promociju.

Za dodatne informacije i pitanja vam stojimo na raspolaganju. Kontakt osoba je Alma Tihić, koordinatorica za komunikaciju, 035/248-340 ili 035/255-217, saopćavaju iz  Centra za razvoj i podršku Tuzla.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma