Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicama,  susreo se u ponedeljak, 18.10.2021. godine sa predstavnicama Crvenog križa TK, Merimom Sarajlić, sekretarom i Tanjom Bijedić, koordinatoricom za međunarodnu saradnju.
Predstavnice Crvenog križa TK zahvalile su gradonačelniku Tuzle i Gradu Tuzli na prijemu, dugogodišnjoj saradnji i kontinuiranoj podršci u realizaciji aktivnosti Crvenog Križa TK.

Gradcktk


Gradonačelnik i predstavnice Crvenog križa TK razgovarali su o aktivnostima koje Crveni križ TK trenutno realizira, te o planiranim projektima vezano za podršku osobama i porodicama osoba oboljelih od demencije, kao i o drugim aktivnostima vezanim za realizaciju Strategije za osobe treće životne dobi. Predstavnice Crvenog križa TK su istakle da njihova organizacija  želi i dalje biti aktivan akter u realizaciji Strategije Grada Tuzle za osobe treće životne dobi, te istakle da su projekti podrške starijim osobama, poput Njege i pomoći u kući, čiju realizaciju su započeli Grad Tuzla, Švicarski crveni križ i Crveni križ Grada Tuzle, prvi projekti takve vrste u BiH i da ga sada, po istom modelu, primjenjuju i druge lokalne zajednice u BiH.
Gradonačelnik Jasmin Imamović je ovom prilikom izrazio spremnost Grada Tuzle za nastavak uspješne saradnje sa Crvenim križem TK, sa željom da i druge lokalne zajednice Tuzlanskog kantona prepoznaju njihovu ulogu ulogu i značaj za kvalitet života građana. „Grad Tuzla će nastaviti saradnju sa Crvenim križem TK, jer smo zadovoljni našom dosadašnjom saradnjom i cilj nam je da Crveni križ TK, Crveni križ Grada Tuzle i Grad Tuzla i dalje budu jedni od glavnih aktera u pružanju podrške osobama u potrebi i u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana Tuzle, a posebno osoba treće životne dobi“, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Grad Tuzla
19.10.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma