- Sastanak ambasadora Velike Britanije u BiH sa gradonačelnikom i predsjedavajućom Gradskog vijeća Tuzle -

GradVB


U utorak 21.9.2021. godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić, upriličili su prijem  za Nj.E. Matthew Fielda, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Na sastanku u gradskoj upravi razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj saradnji Ambasade i Grada, njenom nastavku u budućnosti, te o ekonomskim i političkim temama, a jedna od tema bila je i politika prema mladima.
Gradonačelnik Imamović i predsjedavajuća Perić su ambasadoru Fieldu predstavili aktuelnu ekonomsku i političku situaciju u Tuzli, sa posebnim naglaskom na aktivnosti Grada Tuzle u cilju unapređenja kvaliteta života građana i projekte prema mladima.

“Zadovoljstvo mi je da sam imao čast razgovarati  sa ambasadorom Velike Britanije i drago mi je da nam ovo nije prvi susret. Važno nam je da imamo razumijevanje ambasade velike sile Velike Britanije i da to razumijevanje imamo u kontinuitetu. Posebno smo razgovarali o problemima odlaska mladih, o ekonomskim pitanjima, pa i nekim političkim problemima u Bosni i Hercegovini, kako bi se kvalitet života građana poboljšao i spriječio odlazak mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo o ekologiji i razvoju ekonomije. Drago mi je da sam imao priliku ambasadoru Fieldu predstaviti inicijativu o racionalizaciji Federacije BiH i racionalizaciji zdravstvenog sistema u FBiH, kao jedan od prvih koraka ka boljem i funkcionalnijem uređenju Federacije“, izjavion je gradonačelnik Imamović nakon sastanka.

Ambasador Filed je izrazio zadovoljstvo susretom sa gradonačelnikom i predsjedavajućom Gradskog vijeća, a posebno rezultatima koje je Grad Tuzla postigao u oblasti razvoja ekonomije, turizma i ekologije.

Grad Tuzla
22.9.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma