- Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta -

mhd08

Udruženje građana “Majke hendikepirane djece TK Tuzla (UG MHD TK TZ) je prvo udruženje osnovano na TK i jedno od najstarijih udruženja na teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH) koje ima jasan i vrlo učinkovit program rada koji oni decenijama provode. S korisnicima Dnevnog centra Udruženja rade provjereni stručnjaci kao što su: Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog, Pr. Almasa Franca defektolog, dipl. Social pedagog Azur Memišević, Sajda Arnautović Predsjednica i osnivač UG MHD TK TZ, zatim suradnici; Nermina Omerović administrator i voditelj radionice šivenja i pletenja, Marija Zulfić voditelj radionice ukrasnih predmeta, Adil Arnautović vozač i Mehmed Karić knjigovođa.
    Djelotvoran rad UG MHD TK TZ je prepoznala i Norveška ambasada u BiH koja je odobrila vrijedan project kako bi Udruženje pružalo još bolje i kvalitetnije usluge korisnicima Dnevnog centra o čemu će nam više reći u video prilogu Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog i predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Pr. Almasa Franca defektolog i Sajda Arnautović, Predsjednica i osnivač UG MHD TK TZ.
    Na kraju naše posjete nam je Predsjednica UG MHD TK TZ Sajda Arnautović predočila sljedeće: “Pored radionica i drugih art terapija koje su se odvijale svakodnevno u Udruženju, proteklih dana smo održali i okrugli stol na temu; “Slobodno vrijeme” veoma bitna tema, ne samo za osobe s poteškoćama u razvoju, nego za sve. Predavači su bili Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog, Pr. Almasa Franca defektolog i moja malenkost u ulozi moderatora”.
    Zaista, primjer Norveške ambasade u BiH vrijedan je pažnje i brige za osobe s poteškoćama u razvoju jednoj od najranjivijih kategorija bosanskohercegovačkog društva koji su neizmjerno zahvalni što sui m omogućili da u radionicama UG MHD TK TZ provode svoje slobodno vrijeme u još kvalitetnijem okruženju. Sretni i zadovoljni što ipak netko misli o njima iz UG MHD TK TZ poručuju: “Svi ideali svijeta nisu vrijedni suze jednog djeteta”.

Anto Šimić Čiko
15.1.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma