- Gradonačelnik Imamović i predstavnici UNDP BiH razgovarali o obnovi SKPC Mejdan -

GradUNDPMejdan


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), i to sa Raduškom Cupać, voditeljicom Sektora za energiju i okoliš i Sinišom Ubiparipovićem, šefom Regionalne kancelarije Doboj. Tema sastanka je bila obnova Sportsko kulturno privrednog centra Mejdan, nakon nedavne poplave.
Gradonačelnik se zahvalio predstavnicima UNDP u BiH na brzoj reakciji i predloženim mogućnostima zajedničke obnove Mejdana: „Mi već više od deset godina uspješno sarađujemo sa UNDP u BiH, na različitim projektima, i imamo samo pozitivna iskustva. Zahvaljujem UNDP u BiH na saradnji na različitim projektima, pogotovo zahvaljujem sada na njihovoj ponudi da nam pomognu. Sigurno je da smo sa UNDP-jem mnogo jači nego sami i zajedno ćemo obnoviti Mejdan i to sa ciljem da ovu nepriliku pretvorimo u priliku, da Mejdan bude bolji nego što je bio prije poplave. Jako je važno da imamo snagu kontinuiteta, a UNDP i Grad Tuzla imaju kontinuirano dobru i uspješnu saradnju.
Voditeljica Sektora za energiju i okoliš UNDP, Raduška Cupić, izjavila je: „Sa Gradom Tuzlom zaista imamo već deceniju dugu i uspješnu saradnju i jedan od naših zajedničkih projekata je bio i povećanje energetske efikasnosti na dvorani SKPC Mejdan. Nažalost, situacija je bila kakva je bila, prirodna katastrofa se desila i nadam se da ćemo zajedno sa Gradom Tuzlom moći pomoći u obnovi ove zgrade“.
Grad Tuzla, 3.8.2020.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1