TFF: Danas svečano zatvaranje


Svečanom ceremonijom u subotu (19.10.) u 19:00 sati u Narodnom pozorištu završava se 8. Tuzla film festival: Publika će uživati u filmu Honeyland
Nakon uspješnih sedam dana odličnih projekcija filmova i bogatog programa koji je priušten svim posjetiteljima Tuzle u okviru 8. Tuzla film festivala, osmi dan označit će kraj festivala.

TFF2019


Na 8. Tuzla film festivalu prikazana su najbolja filmska ostvarenja koja su prošla kroz detaljnu selekciju prethodnih mjeseci, a Tuzlu su posjetila velika i priznata imena iz svijeta filma. Neki od njih su Nikola Kojo, Adnan Hasković, Filip Juričić, Momčilo Otašević, Sanja Tucman, Slaven Knezović, i mnogi drugi.
Svečanom ceremonijom koja će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla u 19:00 dodijelit će se Vile TFF najboljim filmovima u svih 5 kategorija po kojima su se filmovi takmičili: dugometražni, kratki igrani, animinirani, dokumentarni i future generation short films. Također, bit će dodijejena nagrada za najbolji scenario 8. TFF-a.
Projekcijom najnagrađivanijeg filma sa ovogodišnjeg filmskog festivala Sundance, koji je osvojio i World Cinema Grand Jury Prize, posebnu nagradu žirija za kinematografiju i još jednu posebnu nagradu žirija za originalnost...dokumentarnog filma HONEYLAND zvanično će biti zatvoren 8. Tuzla Film Festival.

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden nov 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1