Sve spremno za ovogodišnji tuzlanski 11. festival sevdalinke

 - “Sevdalinko u srcu te nosim” -

FestivalTakmicarsko


Jedanaesti festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ bit će održan 18. i 19. juna ove godine u Tuzli. Prvo veče je takmičarsko i održat će se u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru.

Žiri u sastavu: Ramiza Milkunić, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jeknić, Nedžad Imamović i Munir Mešanović bit će na slatkim mukama da iz mora pristiglih kompozicija, pisanih u duhu naše tradicionalne pjesme sevdalinke, odluči koje će biti najbolje.

Pored zvaničnih festivalskih nagrada za najuspješniju kompoziciju, tekst, aranžman, interpretaciju i nagradu publike bit će dodijeljene i specijalne nagrade vezane za doprinos u promovisanju narodne muzike.

Druge večeri, u revijalnom dijelu festivala, na Trgu slobode u Tuzli nastupit će: Ramiza Milkunić, Kemal Hasić, Ringo Hamidović, Esad Merulić, Dragan Račić, Fatmir Sulejmani, Armin Jusufović, Haris Sefer, Zijad Sipović, Semin Halać, Nejra Brka, Senad Jatić, Sandra Ponjević, Iva Nikolić, Nadina Hadžiselimović, Fadil Gračić te horovi SMŠ Tuzla i „Iskre“.

Specijalni gosti bit će: Halid Bešlić, Nedeljko Bilkić, Merima Njegomir, Snežana Đurišić i Nihad Alibegović.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

eko zivot

golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1