Večeras predstavljanje poezije kantautora i pjesnika Jasmina Mujanovića


- Književno veče ˝Oganj u ledu" -


jasminmagKnjiževno veče "Oganj u ledu" biće održano 18. jula u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli sa početkom u 21h. Književno veče je koncipirano na način da će predstaviti poeziju iz tri zbirke bosanskohercegovačkog kantautora i pjesnika Jasmina Mujanovića, u muzičkim krugovima poznatijeg kao Jasmin Mag (vođa nekada izuzetno aktivnog, nagrađivanog i uspješnog rock-sastava "Alarm"). U dvije zbirke poezije ("Još jedan smiješan vijek" i "Vrisak kroz svilenu paučinu") Jasmin je objavljen kao koautor, a treća, Jasminova samostalna, pod nazivom "Glečer od vatre i riječi" je upravo završena, pišu Tuzlarije.
Tematski, poeme obuhvataju raspon koji počinje od socijalno angažovane, preko domena satire i erotske poezije, pa sve do ljubavne lirike. Jasmin Mag je dobitnik brojnih priznanja iz oblasti muzike i književnosti. I muzički albumi i književni radovi su mu objavljivani u zemlji i inostranstvu. Prethodne zbirke poezije su doživjele brojne uspješne promocije u BiH, te po zemljama i medijima regiona i dalje. Magistar je iz domena Anglo-američkih književnih studija.
Gost večeri poezije je Omer Ć. Ibrahimagić, tuzlanski ljekar i pjesnik, koji je objavljivan u brojnim bosanskohercegovačkim i inozemnim časopisima, te na portalima za kulturu i književnost. Publicirao je knjige "Boje sunca", "Ćilibar i perle", "Obične riječi", "Vaša priča, naša knjiga", "Poznavanje prirode i društva" i "Dobre godine". Dobitnik je nagrada "Mak Dizdar", "Simha Kabiljo", "Dr Esad Sadiković", lista Večernje novine i udruženja Mladi Muslimani.
Muzička podloga za književno veče će biti akustične verzije Jasminovih pjesama.

18.7.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1