Od danas treći „Džumbus“


- Treći DŽUMBUS festival počinje u srijedu 18.7. u Zlatarskoj ulici u Tuzli -


Ovogodišnje, treće izdanje Džumbus DIYYF (Do It Yourself Yought Festival) festivala počinje u srijedu 18. jula 2018. u Zlatarskoj ulici. Ovaj festival je već postao tradicija gdje mladi prave svoje ljeto drugačijim - kroje, organizuju i realizuju događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu.

Dzumbus2018


Ekipa mladih kreativaca, učenika i studenata, u saradnji sa „Tuzla Live“ Udruženjem, otvara ovogodišnji Džumbus festival sa događajem kojeg su nazvali DiDžejing_1 (FB event: https://bit.ly/2L96YCz ).
Naravno, ovo znači da će ovo ljeto biti još varijanti DiDžejing eventa, dok prvo izdanje ima za cilj da predstavi dva nova, mlada DJ/Producenta u back2back stilu – BYÖK b2b Makkay.
BYÖK je 20-godišnji DJ/Producer iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5. Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify, Deezer, Google Play Music), a najnoviji EP se zove 'Space' i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra. Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima.
(https://mixcloud.com/byok/ , https://soundcloud.com/b1onix)
Makkay takođe ima 20 godina i dolazi iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 4 godine, a prvi žanr kojim se bavio je Electro House. Inspiraciju je pronašao slušajući Deadmau5-a i njemu stilski srodne producente. Trenutno radi na novom albumu pod nazivom "Titan of the Depths", te na kolaboraciji sa BYÖK-om na njegovom PSY trance albumu.
DiDžejing_1 događaj počinje u 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije. Dođite, dajte podršku mladim, kreativnim i vrijednim ljudima, koji sve češće zbog nerazumijevanja odlaze iz naše sredine. Takođe, ako se želite pridružiti, dati ideju ili učestvovati na bilo kakav način u Džumbus DIYYF projektu javite se na broj 062 761 331 ili nam pišite na facebook (www.fb.com/DzumbusDIYYF , www.fb.com/TuzlaLive).
Vidimo se!
(Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turistička Zajednica TK i Grad Tuzla – Ljeto u Tuzli).
18.7.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1