Otvoren 6. Festival savremene žene

 

- U Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli svečano otvoren šesti Festival savremene žene -

Jučer je svečano, u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla, otvoren šesti po redu Festival savremene žene.
Nakon nastupa Mažoretkinja HKD Napredak Busovača i ženskog vokalnog ansambla Bosanke, prisutnima se u prepunoj sali HKC-a prisutnima obratila Edina Selesković koja je šaljivo na početku istakla da je Festival nadživio i pandemiju i svjetske krize, a nadživjet će i kišu. Također je istakla da je nakon svakog razgovora sa govornicama dodatno motivirana, bez obzira koliko vremena svi pojedinačni razgovori uzimaju.

6 FSZ


Prisutnima se na otvaranju Festivala ispred Turističke zajednice grada Tuzla obratila i Dželmina Huremović koja je istakla da je sam Festival od velikog značaja i za turistički život Tuzle.

 • Steliana Nedera, predstavnica UNDP-a istakla je da je vrlo ponosna i da joj je čast biti među inženjerkama, gradonačelnicama, poduzetnicama i svim uspješnim ženama koje je Festival okupio.
 • Zvone Žigon, zamjenik ambasadora Republike Slovenije u BiH, na početku svog obraćanja na otvaranju Festivala rekao je da mu je čast i zadovoljstvo da svima prenese pozdrave predsjednice republike Slovenije.
 • NJ.E. Christine Toudic, ambasadorica Republike Francuske u BiH poručila je da žene trebaju ponijeti baklju i krenuti naprijed kako bi izgrađivale bolji život. Također je naglasila da se bolje društvene odluke donose kada i žene učestvuju u političkom životu.
 • Alisa Eshet naglasila je da se žene mogu izboriti sa svim izazovima koje pred njih postavlja društvo.
 • Lidija Žigić, direktorica NLB banke, BiH naglasila je da su ispred NLB banke ponosni što već pet godina prate jedan ovako značajan festival. Prema njenim riječima, svaka žena koja je spremna da se uhvati sa izazovima to i može.
 • Alma Zadić, ministrica pravde Republike Austrije, putem videoporuke je poručila da je podrška od ključnog značaja za ženske uspjehe kao i da je važno da žene samostalno izgrađuju svoje puteve.
 • Ljiljana Kunosić, CFO, Bingo doo Tuzla, BiH u svome je obraćanju rekla da u najljepšem gradu imamo najljepše dešavanje, misleći na Festival savremene žene te da su žene stvarno iznad svih.
 • Dragana Bulić, direktorica World Vision B&H, nakon pozdrava je rekla da je i ove godine čast biti dio ove fantastične festivalske priče i da je fantastično biti okružen uspješnim ženama.
 • Na kraju svečanog otvaranja šestog po redu Festivala savremene žene prisutnima se video-porukom obratila Arma Tanović Branković, glumica & Čuvarica dječijih snova, a u obraćanju je naglasila da žene mogu stvarati pozitivniju sliku u Bosni i Hercegovini.

Poslije obraćanja uslijedila je izložba NFT FOR WOMEN by UN WOMEN, a uz koktel su prisutni na kraju uživali u muzičkoj izvedbi učenika srednje Muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla.

Šesti Međunarodni Festival savremene žene ove će se godine održati od osmog do 11. juna u Tuzli. Mnogo izvanrednih govornica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, ali i motiviše mlade žene. Do sada je ugostio stotine govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.

9.6.2023. godine

 • Zanimljivosti Scena

  • Zoran Kesić 17. novembra u BKC-u Tuzla

   Zoran Kesić 17. novembra u BKC-u TuzlaZoran Kesić, regionalno popularni kritičar i voditelj emisije „24 minuta“, 17. novembra će tuzlanskoj publici ponovo predstaviti svojom priredbom “Priče i pesme”. Zoran Kesić, jedno je od...

  • 5. Underground music festival, 22-23.9.

   5. Underground music festival, 22-23.9.- Najboljem bendu plaketa Nebojša Stojkov Frenki - Bivši Underground klub Tuzla ponovo će biti domaćin 5. Underground music festivala koji će se održati 22. i 23. septembra 2023. godine od 19:00h...

  • Večeras „Musica Aeterna“

   Večeras „Musica Aeterna“- Koncert klasične muzike - U okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u subotu, 16.09.2023. godine, s početkom u 19,3o, biće održan koncert klasične muzike pod...

  • Vokalni anasambl JU BKC TK organizuje audicije za nove članove

   Vokalni anasambl JU BKC TK organizuje audicije za nove članove  JU Bosanski kulturni centar TK u okviru svojih programskih aktivnosti i rada na promociji bh. kulture i muzike, prošle godine je pokrenuo rad vokalnog ansambla. Ansambl je od svog osnivanja već imao...

  • Dani grada Lukavca, 13-18.9.

   Dani grada Lukavca, 13-18.9.  - Dado Topić, slavni pijanista Livio Minafra, Intermeco kvartet, „Državni lopov“i brojni sportski događaji dio sadržaja septembarskih Dana Grada Lukavac - Da se Lukavac pozicionira kao mjesto gdje...

  • “Državni lopov” u 18 bh gradova

   “Državni lopov” u 18 bh gradova  - Predstave će biti odigrane u naredna tri mjeseca - U čast punoljetstva predstave “Državni lopov” ekipa Studio Teatra će posjetiti 18 različitih gradova u Bosni i Hercegovini i izvesti isto toliko...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

lovic juli 2022

grin

balic dec 2022

NB kraljevska

golden jan 2021 2

mamamia

 piemonte1

emma

fhz