Tuzlanski pozorišni dani od 21. do 27. novembra 2020. godine


Loša epidemiološka situacija zbog širenja korona virusa uticala je na sve segmente društva, a posebno na kulturu. Uprkos svemu, u Narodnom pozorištu Tuzla odlučili su da održe Tuzlanske pozorišne dane koji će trajati od 21. do 27. novembra 2020. godine.

tzpozdani2020


Po broju predstava Dani su skromniji ali kvalitetet je zadržan. O tome je direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić rekao:
I ovaj put Narodno pozorište Tuzla je pripremilo premijeru. Riječ je o predstavi "O štetnosti duhana i tome slično" koja je rađena prema tekstovima Antona Pavloviča Čehova, a igraju Damir Mahmutović i Alisa Brkić.
U pitanju je komedija sa elementima horora, a oni kojima je poznat rad Čehova, vidjet će nešto sasvim novo jer su rađene brojne izmjene.
Predstava "Crkva bosanska", čije je igranje ranije planirano u subotu, zbog povrede glumca se neće izvesti.
Ove godine pozorišna publika će imati priliku da pogleda predstave "Ich liebe Deutschland", koju je prema tekstu Vahida Klopića režirao Midhat Kušljugić, zatim pomenutu predstavu "O štetnosti duhana i tome slično", u četvrtak je predstava "Ime" koju je režirao Admir Glamočak, te u petak "Čarlijeva tetka" u režiji Nine Kleflin.
Tuzlanski pozorišni dani će se održati uz poštivanje epidemioloških mjeta. Broj mjesta u sali ograničen je na 70 osoba uz maske i držanje distance.

21.11.2020. godine

 medex farm2

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

poliklinika irac

golden jan 2021 2

tztk

piemonte1

cydonia2
vlada tk1