Deseta šansa za studente i diplomce – JobFAIR '18

 

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu” jubilarno, deseti put, će se održati 5. i 6. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
Tokom deset godina postojanja JobFAIR je od studentske inicijative izrastao u ozbiljan projekat prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine su učestvovale 23 kompanije, a Sajam je zabilježio posjećenost preko hiljadu zainteresovanih studenata, diplomaca, pa i samog nastavnog ansambla fakulteta, te je broj studenata i diplomaca koji su došli do zaposlenja ili željene prakse putem Sajma iz godine u godinu sve veći.

JobFAIR1


Specifičnost Sajma predstavlja direktan kontakt između studenata i poslodavaca. U toku dva dana trajanja Sajma posjetioci, kao i predstavnici kompanija, imaju priliku steći mnogobrojna nova iskustva. Informacije o tome šta poslodavci očekuju, te koje je vještine potrebno usavršiti za uspješan rad u struci, posjetioci mogu dobiti iz prve ruke kroz neformalni razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire.
Članovi EESTEC LC Sarajeva smatraju da kolege iz drugih gradova trebaju imati istu mogućnost kao studenti iz Sarajeva, da se informišu o tržištu rada u našoj zemlji i kroz izravan kontakt sa kompanijama saznaju na kojim aspektima ličnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru, te zbog toga je pokrenuta inicijativa organizovanog prijevoza studenata tehničko-tehnoloških fakulteta iz Mostara, Tuzle, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Zenice i Bihaća, koji će posjetiti JobFAIR.
Broj studenata koji će organizovanim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2018. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje.
Predstavnici kompanija učesnica Sajma imat će priliku steći uvid u stručnost mladih ljudi i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. U JobFAIR bazi trenutno se nalazi oko 3000 biografija, a svaku od njih je moguće naknadno ažurirati i dopuniti.
Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma. U toku dva dana trajanja Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice Sajma, zatim CV/LinkedIn radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica.

JobFAIR2


Career Speed Dating kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a nudi mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac može procijeniti spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.
Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost kroz teorijski ili praktičan način prikazati rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja.
Pored prethodno navedenih tradicionalnih radionica, JobFAIR je za Vas ove godine pripremio jednu novinu, a to je Radionica poslovne komunikacije. Komunikacija u poslovnom svijetu bez straha od pogrešnog tumačenja ili nedorečenosti predstavlja ogroman izazov za studente i diplomce prilikom razvoja karijere. Kako bi se povećala produktivnost u komunikacijskim prilikama, te odale male tajne za uspješnije pregovaranje, prije samog Sajma održat će se Radionica poslovne komunikacije.
Vrijeme održavanja radionica, kao i način na koji se prijaviti bit će objavljeni na zvaničnoj JobFAIR stranici.

JobFAIR3


Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti ili osvježiti svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma