Deseta šansa za studente i diplomce – JobFAIR '18

 

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu” jubilarno, deseti put, će se održati 5. i 6. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
Tokom deset godina postojanja JobFAIR je od studentske inicijative izrastao u ozbiljan projekat prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine su učestvovale 23 kompanije, a Sajam je zabilježio posjećenost preko hiljadu zainteresovanih studenata, diplomaca, pa i samog nastavnog ansambla fakulteta, te je broj studenata i diplomaca koji su došli do zaposlenja ili željene prakse putem Sajma iz godine u godinu sve veći.

JobFAIR1


Specifičnost Sajma predstavlja direktan kontakt između studenata i poslodavaca. U toku dva dana trajanja Sajma posjetioci, kao i predstavnici kompanija, imaju priliku steći mnogobrojna nova iskustva. Informacije o tome šta poslodavci očekuju, te koje je vještine potrebno usavršiti za uspješan rad u struci, posjetioci mogu dobiti iz prve ruke kroz neformalni razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire.
Članovi EESTEC LC Sarajeva smatraju da kolege iz drugih gradova trebaju imati istu mogućnost kao studenti iz Sarajeva, da se informišu o tržištu rada u našoj zemlji i kroz izravan kontakt sa kompanijama saznaju na kojim aspektima ličnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru, te zbog toga je pokrenuta inicijativa organizovanog prijevoza studenata tehničko-tehnoloških fakulteta iz Mostara, Tuzle, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Zenice i Bihaća, koji će posjetiti JobFAIR.
Broj studenata koji će organizovanim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2018. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje.
Predstavnici kompanija učesnica Sajma imat će priliku steći uvid u stručnost mladih ljudi i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. U JobFAIR bazi trenutno se nalazi oko 3000 biografija, a svaku od njih je moguće naknadno ažurirati i dopuniti.
Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma. U toku dva dana trajanja Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice Sajma, zatim CV/LinkedIn radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica.

JobFAIR2


Career Speed Dating kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a nudi mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac može procijeniti spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.
Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost kroz teorijski ili praktičan način prikazati rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja.
Pored prethodno navedenih tradicionalnih radionica, JobFAIR je za Vas ove godine pripremio jednu novinu, a to je Radionica poslovne komunikacije. Komunikacija u poslovnom svijetu bez straha od pogrešnog tumačenja ili nedorečenosti predstavlja ogroman izazov za studente i diplomce prilikom razvoja karijere. Kako bi se povećala produktivnost u komunikacijskim prilikama, te odale male tajne za uspješnije pregovaranje, prije samog Sajma održat će se Radionica poslovne komunikacije.
Vrijeme održavanja radionica, kao i način na koji se prijaviti bit će objavljeni na zvaničnoj JobFAIR stranici.

JobFAIR3


Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti ili osvježiti svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1