Halid, Neda, Ramiza, Enes i Snežana garantuju nezaboravan Festival sevdalinke


Još je par dana ostalo do 10. po redu Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ koji se održava 11. i 12. aprila u BKC-u Tuzla.
Organizatori Udruženje Muzičkih Umjetnika Tuzla vrši zadnje pripreme, a počelo je i postavljenje imponzantne scenografije na sceni BKC-a koja je djelo umjetnika Harija Ejubovića.

Festivaljubilarni


Prvu noć festivala 17 novih kompozicija koje su napisane u duhu sevdalinke boriće se za pobjedu, a žiri u sastavu Ramiza Milkunić, Nedžad Imamović, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jeknić i Slobodan Vidović neće imati ni malo lak posao da odabere i nagradi najbolje.
Prava poslastica je druga noć Festivala gdje će neke od najvećih estradnih zvijezda ovih prostora na sceni izvesti svoje omiljene sevdalinke. Imena poput Halida Bešlića, Nede Ukraden, Ramize Milkunić, Enesa Begovića, Snežane Đurišić, Hamida Ragipovića Beska, Ibre Selmanovića te mlađih snaga predvođenih Fatmirom Sulejmanijem, Mirzom Delićem, Adnanom Nezirovim, Jasminom Hasićem, Azrom Husarkić i Arminom Jusufovićem garantuju nezaboravno veče u BKC-u.


Druženje sa sevdalinkom otvara zajednički nastup tri hora iz Tuzle. Članovi horova Lege Artis, Iskre i Tuzlanke otpjevaće posebno za ovu priliku pripremljenu pjesmu „Ječam žele Tuzlanke djevojke“.
Podsjećamo vas da ulaznice za ovu jedinstvenu manifestaciju u Bosni i Hercegovini možete nabaviti svakog radnog dana u BKC-u Tuzla od 9 do 14 sati.

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1