Nagradni konkurs: "Čovjek u fokusu - Priče o volonterizmu", do 28.2.

 

Resursni centar za BiH civilno društvo u procesu EU integracija upućuje javni poziv "Čovjek u fokusu - Priče o volonterizmu" za dostavljanje radova za izbor do sada neobjavljene tekstualne i video priče o volonterizmu u BiH u periodu od 2018. do 2020. godine.

Na konkursu mogu učestvovati volonteri svih životnih dobi koji pored tekstualne priče o svom najvećem uspjehu tokom volontiranja, trebaju dostaviti i video snimak u kojem će navesti šta ih je motivisalo na volontiranje.

volonterizam

U ovom ciklusu se nagrađuju tri najbolje ispričane priče, robnom nagradom u protuvrijednosti 400 eura za svaku od priča ponaosob (ukupno 1200 eura). Nagrada može biti u vidu opreme koja će pomoći grupi ili pojedincu da u budućnosti još efikasnije radi na rješavanju problema u zajednici (računar, laptop, projektor, kamera, štampač, i sl.), a po izboru nagrađenog autora.

Priče će se u prvom krugu ocjenjivati od strane komisije koja će odabrati 10 do 15 najboljih priča koje će se kvalifikovati na Facebook, Instagram i Twitter glasanje u koje ulazi broj lajkova i podjela/retvitova objave sa stranice Euresurs i nosi 50% ukupne ocjene, dok u preostalih 50% ulazi ocjena stručne komisije.

Na Javni poziv se mogu prijaviti radovi koji nisu objavljeni na nekom od web (internet news) portala, printanom ili elektronskom mediju. Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom “Čovjek u fokusu - Priče o volonterizmu“.

Uz dostavljen rad (tekstualnu priču i video snimak), prijava treba da sadrži podatke o autoru (ime i prezime, mjesto stanovanja i kontakt podaci), te fotografije koje su u vezi sa temom dostavljenog rada.

Video snimak je zamišljen kao video blog u trajanju do 90 sekundi i za njegovo kreiranje je dovoljan mobilni telefon. Video snimak može biti u formi izjave, snimka sa terena, događaja, izjave osobe kojoj se pružila pomoć…

Javni poziv za dostavljanje radova je otvoren od 28.1.2021. do 28.2.2021. godine.

JAVNI POZIV

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma