Podrška školarcima iz SOS porodica

- Rotary Klub Tuzla donirao tablete i laptop SOS Dječijim selima BiH  -

Rotarysos


Rotary Klub Tuzla donirao je 21 tablet i laptop SOS Dječijim selima BiH, kako bi školarcima iz SOS porodica olakšali školovanje. Ovom prilikom, gosti iz Rotary Kluba Tuzla su posjetili i SOS Dječije selo u Gračanici.

"Jedan od četiri pravca našeg aktivizma je i podrška zajednici i poboljšanje kvaliteta života ljudi koji žive oko nas. Smatramo da je podrška djeci bez roditeljskog staranja, a naročito u ovim izazovnim vremenima, jako važna. Nadamo se da će tableti i laptop koje smo pripremili, pomoći djeci da ubuduće lakše prate nastavu i ostvare dobre školske rezultate”, složili su se Andrej Andrejević, sekretar Rotary Klub Tuzla i Mario Zovko, asistent guvernera Rotary District 1910.

S obzirom na broj djece u SOS porodicama bilo je izazovno organizovati online nastavu u proteklom periodu, a naročito kad je petoro ili šestoro djece trebalo raditi školske zadatke istovremeno.

"Uz pomoć prijatelja SOS Dječijih sela BiH možemo osigurati kvalitetno odrastanje i bezbrižno djetinjstvo za djecu. U teškim danima izolacije, ali i dalje izazovnom periodu koji je pred nama, naša briga za obrazovanje i razvoj svakog djeteta ne smije stati. Donacija Rotary Kluba Tuzla pomoći će mališanima da potvrde sve ono što su naučili i da izvuku maksimum za svoj školski uspjeh ubuduće, a podrška prijatelja je još jedan dokaz da zaista nismo sami.”, izjavio je direktor Programa SOS Dječije selo Gračanica, Almir Zulić.

Rotary Klub Tuzla je najavio i nove akcije podrške SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine u narednom periodu.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma