Danas: „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“


IMEL doo u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizuje konferenciju na temu  „Kako unaprijediti poslovanje uz primjenu savremenih tehnologija“danas, u utorak 22. septembra sa početkom u 11,oo sati. Programom konferencije su predviđena predstavljanje savremenih tehnologija u poslovnom svijetu koja imaju za cilj da olakšaju Vaše poslovanje, učine ga sigurnijim i štede Vaše vrijeme. Ovo je odlična prilika da se direktno upoznate sa softverskim rješenjima, te razmijenite mišljenje sa postojećim Imel korisnicima i Imel timom. Konferencija je namjenjena svima, javnom i privatnom sektoru (proizvodnom, trgovačkom i uslužnom) koji žele unaprijediti svoje poslovanje sa aspekta: Elektronsko upravljanje dokumentima, Elektronsko poslovanje u javnoj upravi, Jednostavna On-line trgovina, Upravljanje proizvodnjom po narudžbi i kako finansirati predstavljena softverska rješenja.

KONFERENCIJA JE BESPLATNA.

imellogoI ovog ponedjeljka radnici TTU-a pred Vladom TK-a


Pred Vladom Tuzlanskog kantona za ponedjeljak su ponovo najavljeni mirni protesti radnika Tvornice transportnih uređaja. Radnici traže uvezivanje 14 godina radnog staža, isplatu zaostalih plaća  i socijalno zbrinjavanje. Stečaju se protive, jer će to, kako kažu, definitivno uništiti ovu firmu. Kantonalna vlada je rekla svoje - TTU mora u stečaj, a novac za troškove predstečajnog postupka već su prebacili tuzlanskom sudu. No, radnici stečaj neće dopusti. Tvrde da su neovisni ekonomski stručnjaci utvrdili da su dugovanja prema TTU duplo veća od obaveza ovog preduzeća i da zbog toga ne treba uvoditi stečaj.

ttu

"Imovina firme, njeno zemljište košta 40 miliona maraka. Ako krene stečaj to će otići u bescjenje", smatra radnik TTU-a Veselin Džinkić.TTU je uništila pljačkaška privatizacija i prodaja firme  za 1 KM. Kantonalna vlada je u krugu fabrike formirala privatnu firmu ITT, na čiji je račun u proteklih deset godina iz kantonalnog budžeta netrasparentno prebačeno oko dva i po miliona maraka. Četrdeset miliona maraka češkog duga za izgradnju površinskih kopova Šikulje i Dubrave Federalna vlada još nije vratila TTU. Kada bi naplatili taj dug, TTU bi konačno stao na svoje noge. Stoga radnici od federalnog premijera Fadila Novalić, koji je jedno vrijeme bio predsjednik Nadzornog odbora TTU-a, očekuju da riješi to pitanje. Svoje zahtjeve radnici će ponovo u ponedjeljak reći predstavnicima Kantonalne vlade, koja budućnost TTU-a vidi samo u stečaju.

federalna.ba
7.9.2015. godine

GiPS Tuzla-Sa novom školskom godinom, novi Red vožnje


Sa početkom nove 2015/2016 školske godine, koja počinje 1. septembra 2015. godine, vozila DD Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla vozit će prema novom Redu vožnje. Novi red vožnje putnicima je dostupan na web stranici www.gipstk.com i mogu ga preuzeti na linku-red vožnje. Od sutra, 25. augusta 2015. godine, Red vožnje će biti dostupan i u formi džepnog izdanja, a putnici će ga po cijeni od 1 KM moći kupiti na svim Tobacco Press Shopovima i na prodajnim mjestima GiPS-a(prodajno mjesto Titanik i zgrada Zavoda za zapošljavanje). Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla obavještava korisnike svojih usluga da su prilikom promjene kategorije dužni ponovo izvaditi svoju mjesečnu Bus karticu sa potvrdom koja to i dokazuje. Npr. Ukoliko je učenik završio osnovnu školu i postaje srednjoškolac, dužan je promijeniti svoju mjesečnu Bus karticu, a prilikom podnošenja zahtjeva dužan je donijeti potvrdu koja dokazuje da je srednjoškolac.

GiPS3


Svi putnici svoje mjesečne Bus kartice mogu izvaditi na prodajnim mjestima GiPS-a:
•    Prodajno mjesto u ulici Bosne Srebrene u zgradi Zavoda za zapošlajvanje, preko puta Tehničke škole.
•    Prodajno mjesto u “Titanik”zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade bb, drugi sprat.
Prilikom izrade prve mjesečne Bus kartice kao što je i do sada bio slučaj, putnik mora da donese potvrdu kao dokaz o vrsti pretplate.
•    Studenti treba da donesu potvrdu o statusu redovnog studenta na fakultetu sa svrhom izrade mjesečne Bus kartice.
•    Učenici treba da donesu potvrdu o statusu redovnog pohađanja školske godine.
•    Penzioneri prilikom izrade mjesečne Bus kartice treba da donesu zadnji ček od penzije.
•    Radnici treba da donesu ličnu kartu
Utvrđena cijena za izradu mjesečne Bus kartice je 5 KM.
DD “Gradski i prigradski saobraćaj” Tuzla će od 25.08.2015. godine proširiti mrežu lokacija za dopune BUS CARD kartica u Banovićima, Živinicama i Tuzli kako bi se približio korisnicima prevoznih usluga. Mjesečne Bus kartice moguće je dopuniti na prodajnim mjestima GiPS-a (prodajno mjesto Titanik i zgrada Zavoda za zapošljavanje), kao i na sljedećim lokacijama:

GiPS2

  • Lokacije u Tuzli :

•    Aleja Alije Izetbegovića bb – kiosk Tobacco Press
•    Fidelinka – kiosk Tobacco Press
•    Muhameda Hevaija Uskufija (Ekonomska škola) – kiosk Tobacco Press
•    Dom Zdravlja – kiosk Tobacco Press
•    Tenis – kiosk Tobacco Press
•    Preko puta Higijene – kiosk Tobacco Press
•    Maršala Tita bb (autobuska stanica Brčanska Malta) – kiosk Tobacco Press
•    Bosne Srebrene bb (Stanica kod Omege) – kiosk Tobacco Press
•    Armije BiH bb (Brčanska Malta – raskrsnica) – kiosk Tobacco Press
•    Franje Markovića bb ( Slavinovići) – kiosk Tobacco Press
•    Kod autobuskog stajalista Omega – kiosk Tobacco Shop
•    Kod MUP-a, u zgradi Avaza – kiosk Tobacco Shop
•    Kod zgrade Općine Tuzla – kiosk Tobacco Shop

  • Lokacije u Lukavcu:

•    Autobusna stanica Lukavac – kod biletara
•    Kod Osnovne škole Lukavac Mjesto-kiosk Tobacco Press

  • Lokacije u Srebreniku:

•    Autobusna stanica Srebrenik – kod biletara

  • Lokacije u Živinicama:

•    Autobusna stanica Živinice – kod biletara
•    Poslovinica DD “Litvatrans” – kod Džamije u Živinicama
•    Kod Doma Zdravlja - kiosk Tobacco Press

  • Lokacije u Banovićima:

•    Autobusna stanica Banovići – kod otpravnika
•    Poslovinica DD “Litvatrans” – šetalište
•    Kod direkcije Rudina Banovići - kiosk Tobacco Press
Cjenovnik mjesečnih i papirnatih karata putnici mogu pogledati na web stranici DD GiPS Tuzla:  www.gipstk.com.
U skladu sa potpisanim sporazumom sa Gradom Tuzla, DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla također obavještava korisnike svojih usluga da su cijene mjesečnih karata na svim opštinskim i gradskim linijama vraćene na stare, prije Odluke od 25. jula 2015. godine. Cijene mjesečnih karata na linijama 9, 24, 11 i 13 su povoljnije i jeftinije.

GiPS1

      Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla 
26.8.2015.godine

Komora promovira "Ditine" proizvode na sajmu "Ekobis" u Bihaću


Proizvodi Fabrike deterdženata "Dita" Tuzla biće promovirani na sajmu "Ekobis" u Bihaću. Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla je dogovorio sa Hajrudino Kumalićem stečajnim upravnikom u "Diti" da se proizvodi tuzlanske fabrike deterdženata nađu na zajedničkom izložbenom prostoru u okviru sajamske postavke "Privreda TK", koju Komora Tuzla organizuje već nekoliko godina na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji. Inače, zahvaljujući dobrim međukomorskim odnosima i organizator sajma Privredan komora USK na čelu sa predsjednikom Ismetom Pašalićem i njegovim saradnicima, i ove godine su za tuzlansku komoru i njene članice ustupili izložbeni prostor i na taj način omogućili prvirednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona a članicama Komore Tuzla, da nastave tradiciju, nastupa na sajmu "Ekobis". S tim u vezi, Komora Tuzla je poziala svoje članice da budu sastavni dio zajedničke postavke privrede Tuzlanskog kantona na nekoliko značajnih sajamskih manifestacija koje će biti organizovane u narednom periodu. Riječ je o sajmovima na kojima Komora Tuzla već tradicionalno organizuje nastup za svoje članice a prvi takav je   13. međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2015” Bihać od 10. do 13. septembra. 13. međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2015” sa temom održivi razvoj u ruralnim područjima. U skladu sa temom sajma planirana je i Međunarodna konferencija na istu temu: „Održivi razvoj u ruralnim područjima“ koja će se održati 10.9.2015. godine.

KomoraEkobis

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajnog karaktera. Na sajmu su do sada promovirani izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i IzraelA. Sajam “EKOBIS” je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona već 12 godina. Sajam EKOBIS pokrenut je 2003. godine, nalazeći uporište u postojećim resursima ovog područja i viziji budućeg razvoja. On predstavlja unikatnu, međunarodnu, poslovnu manifestaciju sajamskog, selektivnog karaktera, vezanu za ekološke tehnologije uopće. Pored klasičnog, sajamskog dijela, koji ima izložbeno – prodajni karakter, u kojem se u proteklih 10 godina predstavilo preko 1500 izlagača iz 15 zemalja, EKOBIS je prepoznatljiv po tome što se uz svaku priredbu organiziraju i bogati edukacijski programi – okrugli stolovi, stručni skupovi, prezentacije i promocije firmi, proizvoda i projekata, poslovni susreti privrednika, ekološke akcije, dječje ekološke radionice, gastro-festival, kulturno-umjetnički i sportsko-rekreacijski sadržaji i dr. Do sada je realizirano preko 260 ovakvih sadržaja, a sajam je posjetilo preko 100 000 posjetioca. Zbog ovakvog načina koncepcije EKOBIS je postao novi poslovni proizvod Unsko-sanskog kantona, moderna poslovna manifestacija za koju iz godine u godinu pokazuju sve veći interes, kako domaći tako i strani izlagači i poslovnih ljudi, a ovo potvrđuje i činjenica da smo za njega dobili priznanje za najbolji regionalni projekt na principima održivog razvoja u jugoistočnoj Evropi. Sajam EKOBIS je mjesto za brojne i sadržajne poslovne kontakte, prilika da se na jednom mjestu upoznaju istomišljenici, izmjene iskustva, razgledaju najnovija dostignuća u proizvodnji i tehnologijama, spoznaju naučni trendovi te da se susretnu proizvođači i prerađivači sa trgovcima i potrošačima. Organizator sajma “EKOBIS” je Privredna komora Unsko-sanskog kantona.
1.9.2015. godine

Snažan izvoz prepolovio gubitke Solane Tuzla


Kompanija Solana d.d. Tuzla u prvih šest mjeseci 2015. godine ostvarila je neto gubitak od oko 795.000 KM, što je za oko 690.000 KM manje nego u istom periodu prošle godine kada su ukupni gubici iznosili oko 1,5 miliona KM, navodi se u polugodišnjem poslovnom izvještaju ove kompanije koji je objavljen na Sarajevskoj berzi (SASE), prenosi Poslovni portal Akta.ba. Snažan izvoz glavni je razlog činjenici da su gotovo pa prepolovljeni gubici, a u pomenutom periodu iznosio je nešto više od 7.000.000 KM i veći je za 1,1 milion KM. Ukupni prihodi iznosili su 10.287.769 KM i veći su za 1.837.483 KM, dok su ukupni rashodi također povećani za 1.249.391 KM, te su iznosili 10.936.913 KM. U pomenutom periodu povećane su i dugoročne obaveze za 2,79 miliona KM na 8,9 miliona KM, a najvećim dijelom se odnose na dugoročne kredite.

solana

Solana Tuzla trenutno ima 398 zaposlenih radnika što je za 12 manje nego prošle godine kada je taj broj bio 410. Najveći pojedinačni vlasnici Solane d.d. Tuzla su ZIF "BIG-Investiciona grupa" d.d. Sarajevo sa 21,17 posto, ZIF "BONUS" d.d. Sarajevo sa 6,38 posto, Jasmin Šepo sa 5,88 posto, AS d.o.o. Jelah sa 4,30 posto i ZIF "PROF-PLUS" d.d. Sarajevo sa 2,43 posto.

31.8.2015. godine

cydonia2
eko zivot

pavic1
golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1

 

 

 

Volim Tuzlu na Facebooku